kerékpársport

2021.05.15. 07:00

Hatalmas bukások után ér Hevesbe a Tour de Hongrie-k legerősebb mezőnye (videó)

A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen forgalomkorlátozással találkozhatnak majd, a szervezők pedig arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat.

HEOL

Mint arról korábban már beszámoltunk, Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szűkebb hazánkat is érinti. A mezőny szombaton érkezik Heves megyébe, ahol a Kékestetőn zárul majd az etap. A mátrai futam iránt érdeklődőket Eisenkrammer Károly, a viadal főszervezője arról tájékoztatta, hogy a versenyzőket idén egyfajta buborékban tartják, nem mehet a közelükbe senki. Fotók, interjúk még a sajtó részére sem lehetségesek. A verseny útvonala mentén szinte bárhol lehet szurkolni, de a kékestetői befutó közvetlen környékét lezárják. A Mátraházáról odáig vezető bekötőutat viszont nem, a drukkerek gyalogosan vagy kerékpárral felmehetnek, csak az utolsó háromszáz méter lesz biztonsági terület. A főszervező hangsúlyozta, hogy a verseny teljes területén kötelező a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás.

A Magyar Közút közlése szerint a verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a közút útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el.

Megírtuk azt is, hogy a verseny egy másik Heves megyei településen, Pétervásárán is áthalad előre láthatóan délután fél három körül. Ez idő alatt forgalomkorlátozásra kell számítani a kisváros főbb útvonalain. Eged István polgármester arra kéri a helyieket, aki teheti, szurkoljon a versenyzőknek, hiszen páratlan eseménynek lehetnek tanúi.

Hatalmas esések a pénteki versenynapon

Ahogy arról a Kemma.hu beszámolt, nagy izgalmakat tartogatott a pénteki versenynap, hiszen a Veszprém és Tata közötti 142 kilométeres etap végén sprintbefutó döntött: a Bahrain-Victorious német sprintere, Phil Bauhaus megszerezte második szakaszgyőzelmét is az idei Tour de Hongrie versenyén, ezzel visszavette az összetett legjobbjának járó sárga mezt. Alig öt kilométerre a céltól, a Tata és Környe közti szakaszon egy szerencsétlen bukás történt, a boly jobb szélén öten akadtak össze, sajnos köztük volt egy magyar bringás, Fetter Erik (EOLO-Kometa) is, szerencsére – ha némi hátránnyal is – végül célba tudott érni. Már Tatán járt a mezőny, amikor a célegyenes előtti kanyarokban egy újabb bukás zavarta meg a sprinterek csapatainak munkáját, több esélyes is belekeveredett. Az első etapon győztes német Phil Bauhaus és a két évvel ezelőtti Tour de France-on a sárga trikót is viselő holland Teunissen vívott kiélezett csatát a győzelemért. Olyan kicsi volt a különbség kettejük között, hogy célfotóra is szükség volt, amely Bauhaus sikerét erősítette meg. A Bahrain-Victorious első embere ezzel visszaszerezte a sárga és a zöld mezt is a versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában