AUTÓSPORT

2021.05.19. 14:24

Százhatvannal repült le az útról az egri páros az Ózd–Eger ralin (frissítve)

Két megyénkbeli versenyzőnknek rendkívül szerencsétlenül alakult az Ózd–Eger rali. A harmadik induló azonban előkelő helyezést ért el.

Surányi Géza

Hatalmas, de szerencsére személyi sérüléssel nem járó balesetet szenvedett Szilágyi Patrik, akinek így csak négy kilométerig tartott a verseny.

- Egy jobbkanyarban mintha kihúzták volna a talajt a BMW alól. Nem igazán találtam el az ívet, de ez önmagában még nem lett volna baj. Körülbelül 160 kilométer/órás sebességgel értünk be a kanyarba, ám annak közepétől nem fordult tovább az autó és lerepült az útról. Három átfordulás után a kanyartól száz méterre álltunk meg. Szerencsére nem volt a közelbe fa. Semmilyen sérülésünk sincs, még kék-zöld foltok sem. Az esetre egyelőre nincs magyarázat, de a technikai hibát már kizártuk – számolt be a bukásról az egri versenyző. Arról, hogy mi lesz az alaposan összetört az autóval, az még kétséges.

– Megállapítást nyert, hogy a bukócső nem sérült meg, a váltó, a hajtás és a motor is ép. Vagy újraépítjük az autót, vagy veszünk másikat és a kettőből rakunk össze egyet. Egyelőre ötven százalék az esélye annak, hogy idén még versenyezni tudunk.

Balázs Bence ugyancsak az első gyorsasági szakaszon búcsúzott. A rajt után két kilométerrel a bal hátsó felni mind a négy tőcsavarja eltört, így kiszakadt a kerék.

– Valószínűleg anyagfáradás miatt történt az eset – mondta az egri versenyző. – Szerencsére az anyagi kár nem jelentős, már talpon az autó. A Salgó ralin folytatjuk.

Harmadik BMW-s versenyzőnknek, Helgert Tamásnak azonban csak apróbb gyújtás- és kuplungproblémákkal kellett megküzdenie, amelyek nem hátráltatták jelentősen. Így az ORC 2WD+ kategóriában a második helyért járó serleget vehette át, ORC összesítésében pedig az előkelő ötödik helyen végzett.

– Nagyon élveztük a versenyt, a folyamatosan változó körülményeket. Sikerült hibamentesen versenyezni, a kátyús, rossz minőségű utak feküdtek az autónknak. A Sáta–Kiskapud gyorsasági szakaszon esőben sima felületű gumival mentünk, ami nagyon izgalmas volt. Vasárnap ugyancsak trükkös körülmények vártak ránk, mert az ózdi szervizparkban esett az eső, Eger környékén viszont nem. Az útra felhordott sár, és a vízátfolyások időnként megtréfáltak benneünket Nagyon örülünk az eredménynek – foglalta össze a hétvége történéseit Helgert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában