LABDARÚGÁS

2021.05.04. 16:06

Újabb futballpálya az egri óvodásoknak – Fotó, videó

A gyerekek éljék meg a mozgás örömét! – mondta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szakmai bizottságának képviseletében Gellei Imre.

B. Cs.

A lurkók nagy kedvvel rúgták a bőrt az új játéktéren

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A magyar labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya kedden Egerben vett részt óvodai futballpálya-átadón. A Tavasz utcában található Benedek Elek Óvoda „Ovi-Vár” Tagóvodájában épült a műfüves játéktér, amelyet már birtokba vettek a gyerekek.

A lurkók nagy kedvvel rúgták a bőrt az új játéktéren Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Idén két futballpályára adott be pályázatot az önkormányzat, amit az MLSZ elfogadott – közölte Mirkóczki Ádám polgármester. – Ez az egyik, a másikat pedig a Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvodájának területén építenek.

Egerben 2016 szeptemberében kezdődött a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Intézményi Bozsik Programja óvodákat érintő részének megszervezése. A célt egyrészt az jelentette, hogy heti rendszerességgel sportolási lehetőséget nyújtsanak a gyerekeknek, másfelől a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése áll a háttérben. Az MLSZ ezt nagyszabású pályaépítő projekttel segíti. Ennek keretében előzőleg két műfüves pályát adtak át Egerben, a Kertvárosi és Joó János Óvodában. A Benedek Elek Óvoda vezetőjeként Gál Judit fejezte ki köszönetét az MLSZ-nek az önkormányzatnak és a kivitelező cégnek.

A projekt szerint az érintett településeken a helyi önkormányzatok tíz százalékos önrész vállalásával épülhetnek pályák. A hetven százalékos TAO-részt az MLSZ biztosítja, a további húsz százalékot pedig állami keretből finanszírozzák. Egy kisméretű játéktér kialakításának bruttó költsége 16 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában