TRIATLON

2021.06.03. 21:41

Átestek a tűzkeresztségen az EVUK utánpótlás és amatőr újoncai

Az Eger Városi Úszóklub (EVUK) triatlon szakosztályának tagjai a Tiszaújvárosban rendezett 30. Tisza Triatlon-versenyen mutatkoztak be, illetve tették próbára felkészültségüket.

B. Cs.

Szemán Gellért és Póczik Márton előtt Katona Korinna és Molnár Bea középen pedig Katona Amina Fotó: EVUK

– Idén sok „elsőbálozó” utánpótlás és amatőr versenyzőt köszönthettünk egyesületünkben – mondta a heol.hu-nak Szabó-Erdélyi Sára, aki Szabó-Erdélyi Attilával együtt készíti fel a EVUK sportolóit.

– Rutinos versenyzőink között is volt több korosztályváltás, ami a távok növekedését, és több vetélytársat eredményezett. Természetesen az időjárás kiszámíthatatlansága sem könnyített a körülményeken, de a vasárnapi idő kegyes volt hozzánk.

Szemán Gellért és Póczik Márton előtt Katona Korinna és Molnár Bea középen pedig Katona Amina Fotó: EVUK

Az EVUK indulói közül az Újonc I. kategóriában Katona Amina harmadik helyezést ért el, míg az Újonc II. korcsoportban induló Ágó Bori, Végh Zselyke, Farkas-Maróti Hanna és Moscoso Ábel első komolyabb triatlon versenyét teljesítette. A Gyermek korcsoportban Katona Korinna második helyen zárt és míg a szintén gyermek korcsoportos Ádám-Szabó András, a serdülő Vas Laura, Szemán Gellért és Kun Ákos az erős középmezőnyben végzett.

Ágó Bori nem sokkal a célbaérés előtt Fotó: EVUK

A sprint távú ifi korosztályban a nemzetközileg elismert fiatal triatlonisták nyomában halad a 19. helyezett Poczok Márton. A sprint távon szerepelt junioroknál a magyar válogatott Molnár Bea a 9. helyen fejezte be a viadalt. Az ugyancsak sprint távon induló Buda Erik technikai problémák miatt a 15., Kiss Szabolcs pedig 19. helyen zárt.A Felnőtt Age-group versenyzőknél Garabás Gizella szoros küzdelemben a negyedik helyet szerezte meg, míg Ádám László és Bóta Gergely szép eredménnyel a középmezőnyben végzett.

Poczok Márton a depóban Fotó: EVUK

A pihenésre nem sok idő marad, ugyanis június 5-én szombaton Lengyeltótiban, a 7. BÚI Triatlon utánpótlás ranglista és Amatőr-kupán méretik meg magukat az EVUK versenyzői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában