TRIATLON

2021.06.10. 19:46

Az Egri TK versenyzői hátrányt szenvedtek módosított kiírás miatt

Hat-nyolc évvel fiatalabbakkal versenyeztek az Egri Triatlon Klub indulói az eXtremeMan 51.5 olimpiai távú országos rangsoroló viadalon, ami sajnos a helyezésekben is megmutatkozott.

B. Cs.

Ózsvári Olivér ismét nagyszerűen versenyzett Fotó: ETK

Annak ellenére, hogy a székesfehérvári eseményre kétszázan neveztek, a rendezők nem a hivatalos és megszokott öt évenkénti bontást alkalmazták a kategóriáknál, hanem tízévest. Ez értékes érmekbe került az egrieknek, ugyanis Ózsvári Olivér az első, Lajszner Lajos és Lajszner Attila a harmadik helyen végzett volna – az ötéves bontás szerint.

És íme a részletek. A 1,5 kilométer úszást ideális körülmények között, 23 Celsius fokos vízben bonyolították le Székesfehérvár belvárosától nem messze, a Palotavárosi tóban. A 40 kilométer kerékpározással a rendezők „megtréfálták” a mezőnyt, mivel az eddigiektől eltérően, új, technikás pályán rendezték a második számot. A 40 kilométeres táv több mint fele a városban tekergett, rengeteg éles kanyarral és fordítóval, emiatt a biciklis idők jelentősebbek lettek. A 10 kilométeres futást gyors pályán, a tó körül, több körben kellett teljesíteni.

Ózsvári Olivér ismét nagyszerűen versenyzett Fotó: ETK

Az ETK versenyző közül a legjobb eredményt Ózsvári Olivér érte el. A felnőtt 30–39-es kategória 36 fős mezőnyében második helyen zárt (2:17.17 óra) szenzációs futóteljesítménnyel. Nem sokkal követte őt Farkas Máté (2:18:32), aki nagyon stabil versenyzéssel a dobogó harmadik fokára futott fel. Máténak ez volt a második triatlonversenye! Ugyanebben a kategóriában Marczis Dávid a középmezőnyben (a 23. helyen) végzett 2:41.40 órás idővel. A legnépesebb, 67 nevezőt számláló szenior 40–49-es mezőnyben Lajszner Attila az élcsoportba tartozó úszásának köszönhetően, 2:26:44 órás idővel a 8. helyen ért célba. A szenior 50–59-es kategória 27 rajthoz állójából Lajszner Lajos egyenletes versenyzéssel, közvetlenül az élmezőnyt követően futott be a 12. helyen (2:42:22).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában