KÉZILABDA

2021.06.27. 16:01

Hat játékos int búcsút az Eszterházy SC együttesének

Idén is jelentős átalakuláson megy keresztül az egri egyetemista gárda.

Fenyves Balázs

Buzsáki Nikolett a civil életre koncentrál Fotó: Lénárt Márton

A távozók számát tekintve olybá tűnik, ismét alaposan átalakul a női NB I/B Keleti csoportjának legutóbbi ezüstérmese, az Eszterházy SC. A csapatkapitány, Buzsáki Nikolett, már fél éve eldöntötte hogy befejezi pályafutását és nyártól a civil életre koncentrál. Más kérdés, hogy a búcsú balszerencsésen alakult, hiszen a hat év után távozó, rutinos balszélső egy már tét nélküli mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. A múlt pénteken megműtött korábbi utánpótlás válogatott játékos 116 egri bajnokival a háta mögött, a klub rangsorában a hetedik legtöbb meccsel int búcsút a Leányka útnak. Buzsáki a másodosztályban mindhárom éremből gyűjtött egyet-egyet, nem beszélve az NB I-es szereplésről. Juhász Renáta sem azért távozik, mert máshová igazolna, enyhe képzavarral élve inkább úgy fogalmaznánk, az öltözőt a szülőszobára cseréli.

Buzsáki Nikolett a civil életre koncentrál Fotó: Lénárt Márton

A többiek esetében már szigorúan sportszakmai, avagy valódi átigazolásokról beszélhetünk. Közülük a Brettner Zsófia, Kobela Tamara kettős klubváltása a legnagyobb érvágás, már csak azért is, mert mindkét hölgy olyan gárdához igazol, amely szeptembertől vélhetően ellenfele lesz a Zsadányi-tanítványoknak. Előbbi az NB I/B Nyugati csoportjában ezüstérmes Kozármislenyt választotta, amellyel az új bajnoki lebonyolítás szerint, a rájátszásban akár találkozhatnak is az egriek. Kobela az NB I-ből az NB I/B Keleti csoportjába visszacsúszó Békéscsaba színeiben folytatja, így számára biztosan hoz majd két pikáns csörtét az új évad alapszakasza. A kapus Vajk Eszter, valamint a jobbszélső Solt Anna átszállójegyet váltottak Egerben, a tavaly nyári érkezésük után idén már mindketten más egyletnél kezdik a felkészülést.

Arról, hogy az ESC-nél milyen játékosokkal pótolhatják a távozókat, egyelőre nincs hír. Információink szerint azonban már nem kell sokat várni az érkezők bejelentésére, ráadásul várhatóan legalább olyan erős csapat formálódhat, mint amit idén láthatott a publikum. Az alapozás július 19-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában