búvársport

2021.07.09. 15:57

Két arany és két ezüst a vébéről az egri búvárúszónak

Az egri Búvár és Vízisport Klubhoz tavaly augusztusban igazolt Varga Krisztina négy érmet nyert az oroszországi Tomszkban rendezett uszonyosúszó-világbajnokságon.

B. Cs.

Varga Krisztina (balról a második) remekül szerepelt Fotó: Magyar Búvársport Szövetség

Nagy Márk tanítványa a 200 méteres uszonyos gyors számban és a világcsúcsot elért 4x100 méteres mix uszonyos gyorsváltó tagjaként érdemelt ki világbajnoki címet. Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyors számban ezüstérmesként végzett, utóbbi kettőben teljesített eredményével kvalifikálta magát a 2022-es Világjátékokra. Az egyesült államokbeli Birminghamben rendezendő eseményre kvótát szerzett a Mátrai Erőmű BK versenyzője, Mozsár Alex, továbbá Bukor Ádám, Holoda Péter, Senánszky Petra, Szabó Anita, és a 4x100-as váltó (Senánszky Petra, Varga Krisztina, Suba Sára, Károlyi Csilla).

A magyar csapat tagjai öt-öt arannyal és ezüsttel, valamint négy bronzzal fejezték be szereplésüket.

Varga Krisztina (balról a második) remekül szerepelt Fotó: Magyar Búvársport Szövetség

– Küzdelmes két nappal zártuk a világbajnokságot, összességében a 14 éremmel teljes mértékben elégedettek lehetünk. Fontos volt a jövő évi Világjátékok kvótáinak megszerzése, ez jelen állás szerint nyolc versenyzőnknek sikerült, a 4x100-as férfi váltó miatt kicsit csalódottak vagyunk, hiszen lemaradtak az indulási jogot érő helyekről. Hosszú szezon volt, mindenkire ráfér egy kis pihenés, mielőtt újra munkába állunk – összegzett az utolsó versenynapon a Nemzeti Versenysport Szövetségnek Kókai Dávid csapatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában