Labdarúgás

2021.07.19. 12:43

MK: Egerben a Putnok, gyöngyösi vendég a Tállya

Az öt megyénkbeli érdekelt csapat közül hárman játszanak hazai pályán a 2021/22-es Mol Magyar Kupa országos főtáblájának első körében.

B. Cs.

Pál Szabolcs és Engel Alex. Újabb ESE–Putnok párharc

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az augusztus 7–8-i hétvégén esedékes 1. fordulóban az NB III-as Eger SE csapata az ugyancsak a harmadosztály Keleti csoportjában szereplő Putnok FC gárdáját látja vendégül az augusztus 7–8-i hétvégén. Szintén NB III-as és ugyanúgy borsodi ellenfelet, a Tállya KSE együttesét fogadja az Energia SC Gyöngyös alakulata. Az FC Hatvan ismerősként lesz házigazda a Zagyva-partiakhoz hasonlóan az előző idényben még NB III-as Sajóbábonnyal szemben. A Gyöngyösi AK-Mátra-Beton csapatára hajdúsági utazás vár, a párharcban a Derecskei LSE lesz a vendégváró. Hosszú buszozás következik a Heréd LC-nek is a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban érintett Rakamazi Spartacus SE elleni találkozó előtt és után.

Pál Szabolcs és Engel Alex. Újabb ESE–Putnok párharc Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A hétfőn megtartott sorsoláson az NB III-ban szerepelő, illetve a megyékből felkerült jogosult egyesületeket az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedés alapján négy csoportba sorolta (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat). A divíziókon belül nem történt kiemelés, bárki játszhat bárkivel, de az alacsonyabb osztályú fél a pályaválasztó. Ez a fajta területi alapú kiemelés a 3. fordulótól kezdve megszűnik, a továbblépők az NB I-es és NB II-es csapatokkal is találkozhatnak.

A továbbjutás minden körben egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét együttes azonos számú gólt ér el, vagy nem születik találat, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

Az 1. forduló párosítása

FC Hatvan–Sajóbábonyi VSE

Eger SE–Putnok FC

Energia SC Gyöngyös–Tállya KSE

Derecskei LSE–Gyöngyösi AK-Mátra-Beton

Rakamazi Spartacus SE–Heréd LC

A további mérkőzések

Hajdúszoboszló–Balassagyarmat

Érsekvadkert–Karancslapujtő

Vásárosnamény–Sényő

Felsőzsolca–Salgótarjáni BTC

DEAC–Tiszafüred

Encs VSC–Ibrány SE

Monostorpályi–Berkenye SE

Nagydobos–Tarpa

Csenger–Kazincbarcika

Vác–Tiszaújváros

Cigánd–Hidasnémeti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában