VÍZILABDA

2021.07.21. 14:13

Tigra-ZF-Eger: új edző a női csapat élén

Mindkét szakágban előrelépést remél az elkövetkezendő szezonban az Egri Vízilabda Klub vezetése. A siker érdekében személyi változásokat is bejelentettek a szerdai sajtótájékoztatón.

S. K.

Sike József veszi át a Tigra-ZF-Eger OB I-es női csapatának irányítását – közölte az Egri Vízilabda Klub (EVK) elnöke, Szécsi Zoltán. A magyar U15-ös leány válogatott szövetségi edzőjeként is tevékenykedő szakember Szilágyi Péter helyét veszi át az elmúlt szezonban hetedikként zárt együttes élén. A váltás hátteréről az egylet szakmai igazgatója, Biros Péter beszélt.

– Bízom benne, hogy az új szezonban a felnőttcsapatnak sikerül előrelépni, de ami ettől fontosabb, hogy női vonalon is erősödjön az utánpótlás, s minél több válogatott játékosunk legyen – adta ki az ukázt a játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakember. – Óriási csalódás, hogy a gyengébbik nem képviseletében nincs korosztályos válogatott játékosunk, ezen szeretnénk változtatni Józsi segítségével. A lányokban megvan a lehetőség, de az eddiginél keményebb munkát kell végezni.

Sike József ismerősként tért vissza Egerbe Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nem titkoltan a legjobb négy közé vezetném a felnőttcsapatot, ami nem teljesíthetetlen – jelentette ki Sike József. – Hertzka Orsolya kiválása nagy érvágás, a gólerős játékos az Egyesült Államokban tanul tovább, ennek ellenére nem tervezünk nagy igazolásokat. A női mezőnyben céltudatos munkával lehet meglepetést okozni. A felnőttek mellett az utánpótlás fejlesztése is jelentős kihívásnak számít, olyan játékosokat nevelnénk a 2007–2008-as születésű gyerekekből, akik három-négy éven belül stabil élvonalbeli vízilabdázók lehetnek.

Az egri illetőségű Sike József a magyar U15-ös lány válogatott kapitányaként júniusban 23 év után szerzett ismét Európa-bajnoki címet.

– Ahogy Sike Józsefnek, úgy Lugosi Csongornak is jár a gratuláció, aki a fiú U15-ös válogatott tagjaként vehetett át aranyérmet a Portugáliában rendezett Európa-bajnokságon – vette át a szót Szécsi Zoltán. – Óriási büszkeség a klub számára, hogy Csongorral a fedélzeten ért révbe a nemzeti gárda, aki Egerben is a klub egyik legnagyobb reménysége.

A Tigra-ZF-Eger férficsapata Magyar Márton és Grieszbacher Márk személyében két új játékossal vág neki az új szezonnak, míg a távozók listáján Török Béla, Vogel Simon, Bögös Zsombor, Szőke Ákos és Telegdy András szerepel.

– Semmivel sem leszünk gyengébbek, mint a tavalyi csapat, sőt! – fogalmazott az OB I. 2020/2001-es idényében nyolcadikként zárt férficsapat trénere, Petrovai Márton. – Idén a kötelezők mellett már több bravúrgyőzelmet is aratnánk, ami a fentebb lépés egyik záloga lehet.

 

Lőrincz Bálint és Baksa Benedek számára meglepetést hozott a szezonkezdet.

– Új partnerként köszönthetjük a Jász Plasztik Autócentrumot, amely két Mercedes Benz típusú gépjárművet bocsát a klub rendelkezésére – jelentette be Szécsi Zoltán. – A házi statisztikák alapján a két legjobban teljesítő játékosunk ülhet a volán mögé, vagyis a labdaszerzésben élen járó Lőrincz Bálint és a házi gólkirály, Baksa Benedek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában