TEQBALL

2021.08.16. 19:25

Egerben 2500 dollárért és ranglistapontokért rúgják a labdát

Magyar világbajnokok és a tavalyi címvédő is asztal mögé áll a 2. Egri Teqball Challenger Cup elnevezésű nemzetközi tornán.

Bodolai Zsolt

Nagy Zoltán ezúttal teremben szervezi a rendezvényt Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Második alkalommal rendez nívós nemzetközi pontgyűjtő tornát az Egri Teqball Akadémia (ETA). Az elmúlt évhez képest a különbséget a magasabb nevezői létszám és a szabadtéri homokot felváltó Eszterházy Károly Katolikus Egyetem sportcsarnoka jelenti. Augusztus 22-én, vasárnap 9 órától a Leányka úton a magyar kiválóságokon kívül hét nemzet (cseh, román, szerb, francia, lengyel, koszovói, tunéziai) játékosai szerepelnek. Az ETA a nyár elején rendezett Dobó téri viadal után újabb nagy horderejű verseny házigazdája lesz.

Nagy Zoltán ezúttal teremben szervezi a rendezvényt Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A sportág hazájához méltóan, a mezőny több mint felét magyar játékosok alkotják – mondta a heol.hu-nak az ETA elnöke, Nagy Zoltán. – Jelen pillanatban 49 nevező szerepel a jelentkezők listáján, ez a létszám rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket. Egyesületünket négy játékos képviseli a nívós rendezvényen.

A 2500 dollár összdíjazású tornán a nyereményen túl értékes világranglista pontokért is küzdenek a játékosok. A torna színvonalát hat honi klub kiválóságai emelik, akad köztük világbajnok és vb-ezüstérmes, miközben a tavalyi győztesnek is lehetősége nyílik a címvédésre.

– Igazán veretes névsorból szemezgethetnek a hazai teqball rajongók – folytatta Nagy Zoltán. – Az előző évi első Györgydeák Apor (GÓBÉK Teqball Team, románia) mellett asztalhoz lép a korábban vegyespárosban világbajnoki ezüstérmet szerzett Janicsek Zsanett is. Legnagyobb névnek a Phoenix Teqball Akadémia kétszeres egyéni világbajnoka, Blázsovics Ádám tekinthető, akinek klubtársa, Bányik Csaba szintén eljön hozzánk. Utóbbi 2019-ben a duók között szerzett világbajnoki aranyat csapattársa oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában