KÉZILABDA

2021.08.25. 20:00

Egerben tovább gyógyultak a gyöngyösi sebek

Két héttel a két csapat gyöngyösi mérkőzését követően, a bajnoki felkészülés jegyében a Kemény Ferenc Sportcsarnokban is megmérkőzött egymással szűkebb hazánk két NB I-es férficsapata. Jó tempójú összecsapáson háromgólos győzelmet arattak a mátraaljaiak.

S. K.

Az egri Pulay Gáborék (a labdával) a támadások befejezésében voltak bizonytalanok Fotó: Lénárt Márton

A megyeszékhelyieknél a derékproblémákkal küzdő Szepesi Noel csak a lelátón foglalt helyet, de a térdét fájlaló Tóvizi Tamás és gyomorbántalmakkal küzdő Szuharev Lev sem százszázalékos, utóbbi azonban ha csak néhány percre is, de pályára léphetett.

Gyöngyösi oldalon az elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Halász Levente és a lágyéksérüléssel bajlódó Marko Vaszics harcképtelen, a többiekre ugyanakkor számíthatott Konkoly Csaba vezetőedző.

A találkozón szinte végig a gyöngyösiek vezettek. Az utolsó öt percnek ugyan döntetlen állásról (24–24) vágtak neki a felek, de vendégeknek még sikerült újítani.

Az egri Pulay Gáborék (a labdával) a támadások befejezésében voltak bizonytalanok Fotó: Lénárt Márton

Az 5. nyári felkészülési mérkőzésen:

SBS-EGER–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS 26–29 (11–14)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

EGER: Balogh T. – Tóth R. 4 (1), Pulay 2, Machác 4, Kiss G. 1, Bernatonis 7, Holdosi 1. Csere: Seprős (kapus), Lezák 3, Száva 1, Kovács M. 2, Szuharev, Lakosy 1. Edző: Tóth Edmond

GYÖNGYÖS: Tomics – Gábori 4, Markez 5, Duris 1, Vilovszki 2, Hamidovic 4, Varsandán M. Csere: Merkovszki 1 (kapus), Gerdán, Ubornyák, Hegedüs M. 4, Papp B. 3, Urbán 2, Mátyás B. 1, Gráf 2. Edző: Konkoly Csaba

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–4, 12. p.: 6–9, 18. p.: 8–10, 24. p.: 9–12, 36. p.: 14–16, 42. p.: 17–19, 48. p.: 19–21, 54. p.: 23–24.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. –.

Tóth Edmond: – A játék több elemében is jól teljesítettünk. A védekezésünk kimagasló volt, mögötte remek kapusteljesítménnyel. Támadásban is jól megtaláltuk a lehetőségeket, a legnagyobb problémát a helyzetkihasználás okozta. A múlt héthet képest javultunk, az elkövetkezendő két hétben még biztosan tudunk előre lépni.

Konkoly Csaba: – Igyekszünk újra építeni magunkat, még nem gyógyultak be teljesen az elmúlt szezonban ejtett sebek. Egyre többet tanulunk a régmúlt tapasztalataiból, s ismét előre megyünk. Sokat fejlődtünk, már jóval felszabadultabban oldottuk meg a feladatokat.

Következik. Augusztus 27., péntek, 18.30: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Salgótarjáni KC. Szeptember 2., csütörtök, 17.00: SBS-Eger–Kecskeméti TE-Piros szörp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában