HEGYIKERÉKPÁR

2021.08.05. 13:55

Sárban és esőben győzték le a Bélkő-hegyet

Az extrém időjárási viszonyok jelentette próbatételt teljesítette a 21. Bükk Hegyikerékpár Maraton szervezőcsapata, miként a mezőny tagjai is dicséretesen állták az esőt és a sarat az új, bélapátfalvi helyszínen.

B. Cs.

A kiutat mindenki megtalálta Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Megérte váltani ! – szögezte le Nagy Ádám. Az egri Nagy Sportegyesület elnöke ezzel arra utalt, hogy a tíz év múltán Felsőtárkányból Bélapátfalvára költöztetett viadal minden szempontból beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A Top Maraton Sorozat (TMS) harmadik állomását jelentő versenyen a helyszíncsere nem kis kihívást ígért, különösen úgy, hogy a korábbi cementgyár területéről rajtoló mezőnyre „rászakadt az ég”.

A kiutat mindenki megtalálta Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Eddig még egyszer sem kellett ilyen szélsőséges körülmények között versenyt lebonyolítanom, de büszkén mondhatom, hogy sikerült kézben tartani a rendezvényt – emelte ki Nagy Ádám. – A szervezői csapat tagjain kívül ebben jelentős segítséget nyújtottak az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai és az Országos Mentőszolgálat munkatársai. Betudható ez annak, hogy be volt rádiózva a Bükk, így minden fontos, érdemleges történésről szinte azonnal értesültünk.

A Győzd le a hegyeket! jelmondatú 21. Bükk Hegyikerékpár Maraton indulói 77, 51, 30 és 17 kilométeres távon tekerhettek. A nevezők száma 492 bringást számlált, de negyvenen nem álltak rajthoz, a célba pedig 410 kerékpáros érkezett.

Nagy Ádám megoldotta a problémákat Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Sajnos a koronavírus-járvány erőteljes hatást gyakorolt a jelentkezőkre. Ahogy a hasonló típusú versenyek esetében idén jellemző, nálunk is feleződött az indulók száma. Aki viszont eljött, az dicsérte az új nyomvonalat. Bár az eső és a sár együttes hatása minden vonatkozásban befolyásolta a versenyt, az eredményes teljesítés után a nehézségek leküzdéséről már fegyvertényként beszéltek a résztvevők – tette hozzá Nagy Ádám, aki nem leplezte azon keserűségét, hogy az utánpótlás korosztály képviselőinek csekély létszáma ezúttal is aggodalomra adott okot.

 

A verseny teljes eredménylistája itt tekinthető meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában