SPORTELISMERÉS

2021.08.24. 11:04

Tripla arany után Gyöngyösön az Év utánpótlás csapata a Vak Bottyán

Emlékezeteset alkottak a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium sportlövői a Diákolimpia Országos Döntőn, amelyért külön elismerés járt.

B. Cs.

Varga Csaba edző (balról) mellett Horváth Zsombor, Bárdos Zétény és Csorba Károly Fotó: VAMAV LK

A Bárdos Zétény, Csorba Károly, Horváth Zsombor és Sváb Kovács Péter alkotta négyes az Év utánpótlás csapata kategóriában kiérdemelte Gyöngyös város kitüntető címét. A Mátra Művelődési Központban rendezett augusztus 20-i ünnepségen több mint húsz városi kitüntetést adtak. A sportlövők 2019-es eredményeik alapján részesültek díjban, ám a koronavírus-járvány miatt csak ezúttal vehették át a jutalmat.

Varga Csaba edző (balról) mellett Horváth Zsombor, Bárdos Zétény és Csorba Károly Fotó: VAMAV LK

A Varga Csaba tanár és edző által felkészített fiatalok a Diákolimpia Országos Döntőn remekeltek. A székesfehérvári fináléban 484 diák ált lőállásba légpuska és légpisztoly versenyszámban leány és fiú kategóriában. A megyénk színeit 22 tanulói képviselte, akik minden idők legjobb eredményeivel térhettek haza. Közülük is kiemelkedtek a bottyánosok, akik egyben a VAMAV LK sportolói.

A gyöngyösiek eredményei

Nyíltirányzékú légpuska, 20 lövés, egyéni, Országos Bajnok: Horváth Zsombor (Vak Bottyán isk.) 183 kör

Légpuska, 20 lövés, csapat (17 gárda szerepelt), Országos Bajnok: 1. Vak Bottyán isk. (Horváth Zsombor 183, Sváb Kovács Péter 163, Csorba Károly 161), 507 kör

Légpisztoly, 20 lövés, csapat (17), Országos Bajnok: 1. Vak Bottyán isk. (Horváth Zsombor 165, Csorba Károly 163, Bárdos Zétény 141) 469 kör

A 2020-as városi kitüntetésekről tavaly decemberi ülésén határozott a város képviselőtestülete.

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dontottek-a-rangos-varosi-kituntetesekrol-gyongyoson-3269089/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában