TÁJFUTÁS

2021.08.04. 16:53

Wachter-vivát Szlovákiában, három érem az ETC-nek

Hat ország futóinak részvételével rendezték Szlovákiában a Karszt-kupa nemzetközi versenyt.

Heol Sport

Wachter András a győzelmet követően a célban

Fotó: Honfi Gábor/ETC

A három nap alatt négy futamot magában foglaló hagyományos viadalra a Rozsnyó melletti Szilicei-fennsík köves terepén, nagyrészt esős időben került sor. A kiváló térképeken két középtáv között egy rövid, majd egy hosszú távú pályát kellett teljesítenie a mintegy 300 indulónak. Az Egri Testedző Club versenyzői az összetett verseny érmes helyeiért végig versenyben maradtak, közülük hárman dobogóra állhattak az eredményhirdetéskor.

Wachter András az augusztusi ifjusági-Eb csapatból kimaradt, de teljesítménye egyre stabilabbá vált, ugyanis nemcsak magabiztosan nyerte az M16-os kategóriát, de rövid és hosszú távon is kitűnő időket futva remekelt, ami biztató a szeptemberi magyar bajnokság előtt.

Wachter András a győzelmet követően a célban Fotó: Honfi Gábor/ETC

Érsek P. Ildikó a nyílt kategóriában az ötödikről a harmadikra lépett fel a harmadik napi hosszú táv végére. A veterán futók is több nemzetből érkezve tették próbára magukat, amelynek során Honfi Gábor negyedik helyen kezdte, végül a második helyen zárta az összetett versenyt. Mint elmondta, remek felkészülés volt ez a négy futam az augusztus 7. és 13. közötti szenior világbajnokságra, ahol már 1500 fős mezőnyben állnak rajthoz az egri tájfutók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában