KARATE

2021.09.14. 13:16

Az abasári Tekeres SK saját edzőteremmel gyarapodott

Túlzás nélkül állítható, hogy mérföldkőhöz érkezett a Tekeres SK. Az abasári klub használatba kapott létesítményrészben kialakított edzőteremmel gyarapodott. A saját dojo az eddigiektől jóval nagyobb lehetőségeket kínál a gyakorlásra, ezzel együtt a fejlődésre.

Bódi Csaba

Tóth Attila (szemben) örül, mert nagyot lépett előre a klub

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

– Amikor a koronavírus-járvány miatt a helyben lévő Aba Sámuel Általános Iskola ajtaját bezárták a külsősök számára, akkor megszűntek az edzéslehetőségeink – mondta a Hírlapnak a Tekeres SK vezetője és edzője, Tóth Attila. – A megoldás érdekében egyeztettünk Kazsu Attila polgármesterrel, akinek köszönhetően megkaptunk egy részt a tiszti klub épületében. Az önkormányzat segítségével, de nagy részt saját erőből felújítottuk a létesítményt. A munkálatokhoz tavaly december 18-án láttunk hozzá és mostanra eljutottunk odáig, hogy birtokba vehettük a 90 négyzetméteres tatamis edzőtermet a hozzá tartozó öltözőkkel, zuhanyzókkal és vizesblokkal. Jelenleg kialakítás alatt áll a 32 négyzetméteres vegyes használatú kisterem. A hatszoros Európa-bajnok karatéka örül, hogy immár saját birodalommal rendelkeznek, amit úgy alakítottak ki és rendeztek be, ahogy nekik a legmegfelelőbb.

Tóth Attila (szemben) örül, mert nagyot lépett előre a klub Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Nem kell senkihez sem alkalmazkodni és akkor használhatjuk, amikor szükség van rá. A nap 24 órájában igénybe lehet venni, ez azért nagyon fontos, mert 60 klubtagunk közül akadnak délután dolgozók vagy éjszakai műszakba járók, így ők délelőttönként tudnak edzeni – tette hozzá Tóth Attila.

A Tekeres SK karatékái szeptember 25-én Debrecenben versenyeznek, ahol az ifjúsági és a junior korosztály számára tartanak válogatót a novemberben Nagyváradon rendezendő Európa-bajnokságra.

Kazsu Attila és Tóth Attila. Avató kezek Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában