EXTRÉMSPORT

2021.09.14. 15:45

Az egri hegyi menőkkel újra legyőzte a brutális kihívást a Teambuilding SC

Kilencedik alkalommal teljesítették a Red Bull Dolomitenmann csapatversenyt az egri klub tagjai.

B. Cs.

A Teambuilding SC négyese (balról): Nagy László, Járdán Zsolt, Schwendtner Bálint és Kovács Ádám Fotó: TBSC

Járdán Zsolt idén is összehozta a kiváló sportemberekből álló négyesét. Az egri Teambuiding Sport Club vezetője ebben az összeállításban második alkalommal nevezte együttesét a Red Bull Dolomitenmann versenyre, amely méltán kapta a világ legkeményebb csapatversenye jelzőt. Az ausztriai Linz térségében rendezett kihívás – ahogy azt a szervezők írják – egyesíti a hegyi sportkészségek egyedülálló skáláját. Ezúttal 98 gárda vágott neki a próbatételnek, ahol a korábban tájfutóként jeleskedett.

Kovács Ádámnak 12 kilométeres távon 2000 méter szintemelkedést kellett leküzdeni. A hegyi kerékpáros számban indult Járdán Zsoltra 19 kilométer felfelé tekeréssel „csupán” 1600 méter szintkülönbséget várt. Vadvízi kajakozásban Nagy Lászlóra hat kilométeres távot hagyott maga mögött, míg Schwendtner Bálint tudása a siklóernyőzésben kamatozott.

A Teambuilding SC négyese (balról): Nagy László, Járdán Zsolt, Schwendtner Bálint és Kovács Ádám Fotó: TBSC

Kovács és Járdán egri indulóként lehet büszke arra, hogy célba ért a csapat, ami a csapatvezetőnek immár kilencedik alkalommal sikerült.

– Kategóriánkban a 67. helyen értünk be, ám a helyezéstől sokkal fontosabb maga a teljesítés, mert önmagában ez is nagy eredménynek számít – mondta a heol.hu-nak Járdán Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában