LABDARÚGÁS

2021.09.09. 19:30

Slágermérkőzés Selypen: a Lőrinci a Hatvant lassítaná

Az eddigi minden mérkőzésüket megnyert hatvaniak és az ugyancsak veretlenül álló lőrinciek egymás elleni párharcra kínálja a megyei I. osztályú bajnokság 5. fordulójának slágermeccsét.

Bódi Csaba

Szombat, 16.30:

LŐRINCI (2.)–FC HATVAN (3.)

Selyp, Lőrinci Spt. V.: Darók Attila (Lovas, Kecskés).

– Az előző szezon végén az osztályozóknak köszönhetően kicsit beleszagolhattunk a megyei szinten sok nézőt vonzó mérkőzésekbe – tekintett vissza, az LVSC játékosa, Gulyás Olivér. – Ilyen mérkőzésre számítunk az előttünk álló szomszédvári rangadóra készülve is. Az FC Hatvan csapatánál évek óta meg van a mag, ami ezen a szinten erős játékerőt képvisel, és ezzel tisztában vagyunk. De a mi csapatunk is remek játékosokból áll, ebből adódóan a párharc várhatóan a megyei I-től magasabb színvonalon zajlik majd. A pontok sorsát az összpontosítás döntheti el. Az a gárda győz, amelyik koncentráltan, taktikailag fegyelmezetten játszik. Talán még mellettünk szólhat a csapatösszetartó erő, azt ugyanis minden túlzás nélkül mondhatom, hogy egytől egyik tűzbe mennénk egymásért. Azért is sikeres a csapat évek óta Lőrinciben, mert a vezetőségtől kezdve a játékosokon át az edzőn keresztül a szertárosig mindenki egy irányba hajt, mindenki tudja a feladatát az eredményesség érdekében. Ezt helyi játékosként ezúton is köszönöm.

A 27 éves középpályás reméli, hogy elfelejtheti a sérülésekkel teli időszakot és immár teljes értékű játékosa lehet a társaságnak.

– Nem titkolt szándékunk, hogy három pontért utazunk Lőrincibe – mondta a Hírlapnak a hatvaniak támadója, Czibolya Gábor. – Nehéz meccsre számítok, emlékszem a két évvel ezelőtti találkozóra, ahol ugyancsak pályaválasztóként a lőrinciek nagyon megnehezítették a feladatunkat. Bízom benne, hogy sok néző látogat ki és színvonalas mérkőzésen sikerül megszerezni negyedik győzelmünket. Mindenki átérzi, hogy ez egy megyei rangadó lesz, ahol az eddig mutatott domináns, sok passzos játékot kell játszanunk. Az elmúlt meccseken sok helyzetet sikerült kialakítanunk, remélem, hogy ez hétvégén se lesz máshogy, ezekből kell majd minél többet értékesíteni.

A 23 esztendős csatár lába a tavaszi sérülés miatti hosszú kihagyást követően már százszázalékos és úgy érzi, ismét sikerült jó állapotba kerülni. Szeretne egészséges maradni és minél több góllal, gólpasszal segíteni csapatát a bajnokságban és a kupában.

 

HERÉD (6.)–MAKLÁR (9.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Orosz Fruzsina (Rozsnaki, Gergely).

A herédiek nemcsak a hazai pálya miatt számítanak esélyesebbnek, de a Maklár ellen nem lesz elég csak a mezt kivinni a pályára.

EGER SE II. (11.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (1.)

Eger, Felsővárosi Sporttelep. V.: Németh Szabolcs (Juhász S., Rézműves).

A hétközi kupabúcsú lehet, hogy kicsit zavarólag hatott a halásziaknál, ettől függetlenül Egerben másik arcát mutatja majd az éllovas.

FELSŐTÁRKÁNY (16.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (13.)

Felsőtárkány. V.: Tamasi Sándor (Mencsik, Csathó).

A felsőtárkányiaknál már az is eredménynek számít, ha teljes létszámban képes lesz kiállni a gárda. A gyöngyösiek persze futballozni mennek és a játékerő alapján nem kérdés, hogy kié lesz a győzelem.

MARSHALL-ASE (7.)–DOMOSZLÓ (14.)

Andornaktálya. V.: Varga László (Szigetvári Zsolt, Juhász Á.).

A vendéglátók a bélapáti sikerrel feledtették a besenyőtelki 5–1-es vereséget és ezt a lendületet vinnék tovább a megyei I-es ritmust még csak szokó Domoszló ellen is.

BESENYŐTELEK-ERŐSS ÚT (5.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)

Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Pádár Szabolcs (Motsidlovszky, Forgó).

A besenyőiek ráálltak a győzelmi hullámhosszra, sőt nemcsak „egyszerűen” nyernek, hanem ezt rendre fölényes magabiztossággal teszik. A bélapátiaktól bravúr lenne a pontszerzés is.

FÜZESABONY (15.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (12.)

Füzesabony. V.: Várallyay Miklós (Molnár D. Terjék).

Az FSC-nél javában tart az összeszokás fázisa, míg a hevesiek sok nehézséggel küzdenek. A hazaiak idén bajnoki meccsen még nem találtak a kapuba, de ha ezt ezúttal megteszik, az sokat érhet.

Vasárnap, 16.30:

GYÖNGYÖSI AK (8.)–EGERSZALÓK (4.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Török Mihály (Harnos, Nagy F.).

Jó formában lévő csapatok mérik össze tudásukat Gyöngyösön. A hazai fiatalok a rutint képviselő Vernyik Dáviddal hátul, Ladányi Tiborral pedig elöl arra késztethetik a szalókiakat, hogy megmutassák erényeieket.

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában