SPORTLÖVÉSZET

2021.09.04. 16:29

Taroltak a káli sportlövők az országos bajnokságon

A nagyöbű és gyorslövő országos bajnokságnak a Rendőrségi Szervek Kiképző Központjának (RSZKK) nagytétényi lőtere biztosított helyszínt.

B. Cs.

Albert Krisztián, Barczi Krisztián és Komlósi Sándor

Forrás: Káli LSK

Az első versenynapon a puskás számokra került sor precíziós és gyors lövő kategóriában 300, 100 és 50 méteres távolságból, míg a másnapi folytatásban a pisztolyos versenyzők következtek.

Megyénket a Káli LSK három és a Hatvani VLK egy versenyzője képviselte az 50 méteres számokban, ami öt kategóriát jelentett. Káliként Albert Krisztián, Barczi Krisztián és Komlósi Sándor, hatvani színekben pedig Csuka Zoltán lehetett büszke az eredményes szereplésre.

Albert Krisztián, Barczi Krisztián és Komlósi Sándor Fotó: Káli LSK

A megyénkbeliek eredményei

Kis kaliberű puska, gyors fémirányzék, álló és térdelő testhelyzet. Országos bajnok: Barczi Krisztián

Kis kaliberű puska, gyors optikai irányzék. Országos bajnok: Barczi Krisztián, 3. Komlósi Sándor

Nagy kaliberű puska, optika: 2. Barczi Krisztián

Nagy kaliberű puska, fém irányzék: 3. Komlósi Sándor

Nagyöbű puska 50 méter, 10 pontlövés. Országos bajnok: Csuka Zoltán (Hatvani VLK) 91 köregység, 2. Barczi Krisztián 91, 3. Albert Krisztián 87. Az elsőségről a több tízes találat döntött.

Nagy kaliberű pisztoly, nyílt irányzék: Országos bajnok: Komlósi Sándor.

Nagy kaliberű pisztoly, optika: Országos bajnok: Albert Krisztián.

Kis kaliberű pisztoly: 2. Komlósi Sándor.

A káliak negyedik versenyzője, az ob-n először szerepelt Varga Krisztián mindkét nagykaliberű számban a negyedik helyen végzett.

Saját rekordját döntötte

A Tabon rendezett MDLSZ Rapid-gyorspont Országos Bajnokságon a Káli LSK versenyzője, Kiss Gábor saját, 2020-ban felállított országos csúcsát felülmúlva új országos rekorddal, 179 körös teljesítménnyel szerzett országos bajnoki címet a kis kaliberű pisztoly nyílt irányzék divízióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában