KARATE

2021.10.30. 10:26

Álomból valóság a fogyatékkal élők egri karateversenyén

Majd' 80 induló vállalta a megméretést az 1. Eger I-Karate Global Kata versenyen. A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban rendezett eseményre neveztek Szlovákiából is, miközben sokan akadtak, akik életükben először álltak tatamira versenyszerű körülmények között.

Bódi Csaba

Jakab László sensei (balra) Kis Benjámin (jobbról a második) sikeréhez is gratulálhatott Fotó: Hero Do Dojo

– Klubunk, a Hero Do Dojo egy évvel ezelőtt alakult, ami akkor egy álom kezdetének számított – mondta a heol.hu-nak az egri egyesület vezetőségi tagja, Fehérvári Csilla. – A dojóban fogyatékossággal élők vehetnek részt olyan foglalkozáson és egyben fejlesztésen, amely karate technikákra épül. A módszer kitalálója és megalkotója, az Inkluzív Karate Szövetség belga alapítója, Eric Bortels nyomdokain haladva Jakab László sensei fejleszti a karatékákat. Instruktorunk edzői munkájának köszönhetően a dojóból 12 nevező tette próbára felkészültségét a Hero Do Dojo és az I-Karate Hungary SE közös szervezésű eseményén, amelynek sikeres lebonyolításához Jakab Kitti kiemelkedő munkával járult hozzá.

Jakab László sensei (balra) Kis Benjámin (jobbról a második) sikeréhez is gratulálhatott Fotó: Hero Do Dojo

Ahogy a megnyitón, úgy a díjátadón is aktív szerepet vállalt Eric Bortels és Farkas Attila alpolgármester. Az I-Karate Hungary SE vezetőjeként Magyar Adrián és Halász Attila bátorította a résztvevőket, míg a belga Jo Christine Pollaris a bírói karban tevékenykedett. Az Egri Tankerületi Központ igazgatójaként Ballagó Zoltán, az BEN Autista és Autisztikus Gyerekekért Közhasznú Egyesület képviseletében Katona Ildikó elnök, továbbá Pál György shito ryu mester is megtisztelte jelenlétével a versenyt.

Nádasdi Mihály (balra) harmadik, Fábián Bence második helyen végzett Fotó: Hero Do Dojo

– Mindannyian fantasztikus munkát végeztetek, le vagyok nyűgözve. A csapatmunka fontos a sikerhez, ezt nagyon jól megmutattátok – értékelte a több kategóriában kiírt viadalt Eric Bortels.

Az érdeklődők láthattak egyéni és páros formagyakorlatokat (katákat), amelyekben egy ép és egy fogyatékossággal élő versenyző szerepelt. Látványosságban kiemelkedtek a fegyveres bemutatók, ahogy a kerekesszékesek is elámítottak mindenkit. A kezdőket és haladókat külön csoportokba sorolták, és az értékelésük is ennek megfelelően történt.

– Tovább álmodunk, mert várnak még ránk csodák – adta ki a jelmondatot Fehérvári Csilla.

Eric Bortels (balra) minden induló sikerének örült Fotó: Hero Do Dojo

A Hero Do Dojo dobogósai

1. HELYEZÉS: Kis Benjámin

2. HELYEZÉS: Sütő Róbert, Fábián Bence, Sári Vilmos Levente, Bartus Zente, Erős Olivér, Mákos Milán

3. HELYEZÉS: Nádasdi Mihály, Liptai Dávid, Kemenczés Gergely, Grenerczy Gergő Marcell, Patkós Kende Bende

A rendezvényt támogatták: Városgondozás Eger Kft., Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége (FEBSSZ), Agria Market Kft., Egri Tankerületi Központ, PapírRaktár, Rockstar Pizza Eger, Zebra Design Bt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában