DUATLON

2021.10.01. 10:52

Az egri Katona házaspár a dobogó tetején

Az Egri Futó és Triatlon Klub versenyzői három országos bajnoki érmet nyertek.

B. Cs.

A Katona házaspár ennél jobban nem szerepelhetett volna Fotó: EFTK

A triatlonszezon után a duatlon kínál lehetőséget a triatlonistáknak a versenyzésre. A 8. Ajkai Rövidtávú Duatlon Országos Bajnokság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokág (MEFOB) és a Sprint Amatőr-kupa helyszínéül a dunántúli település belvárosa szolgált. A hazai élmezőny több kiemelkedő duatlonistáját felvonultató próbatételen a 10 kilométer futást 40 kilométer kerékpározás követte a több kigyorsítással tarkított pályán. A nagy melegben végül még 5 kilométer futás várt az indulókra.

Az ajkai ob-n indult egriek (balról): Lajszner Lajos, Katona-Mező Ildikó és Katona Zsolt Fotó: EFTK

Az Egri Futó és Triatlon Klub színeiben Lajszer Lajos végig kontrollált versenyzéssel, bajnoki ezüstérmet szerzett a szenior IV. kategóriában. Ugyancsak az EFTK tagjaként Katona-Mező Ildikó és Katona Zsolt 5 kilométer futást, 20 kilométer kerékpározást és újra 2,5 kilométer futást követően végzett a sprint táv győzteseként. Az egri házaspár a szenior II. kategória eredményhirdetéskor így egymás mellett állhatott a dobogó legfelső fokán.

A Katona házaspár ennél boldogabb nem is lehetett volna Fotó: EFTK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában