BÚVÁRSPORT

2021.10.11. 21:11

Az egri klub világbajnoka a világkupán sem hibázott

Világkupa versenyen – ráadásul hazai környezetben – először szerepelt a Búvár és Vízisport Klub Eger színeiben Varga Krisztina. A egyletet egy éve erősítő világbajnok aranyéremből duplázott a Bitskey-uszodában, ahol a gyöngyösiek a felnőttek között három medált gyűjtöttek.

Bódi Csaba

Varga Krisztina és edzője, Nagy Márk Fotó: Lénárt Márton/ Heves Megyei Hírlap

– Időeredményben nagyjából ezt vártam magamtól, sőt ettől gyengébbre számítottam, mivel még csak egy hónapja tréningezünk, ráadásul jobbára csak úsztunk, uszonnyal nem is nagyon edzettünk. Ehhez képest nem olyan rossz idők ezek – mondta a heol.hu-nak az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszás győztese, Varga Krisztina. – Azt nem tudtam előre, milyen lesz a mezőny. Sajnos a vírus okozta nehézségek miatt és a rövid felkészülésnek betudhatóan a megszokottól kevesebben álltak rajthoz. Ezzel együtt a helyezésekkel alapvetően elégedett vagyok, összességében jól sikerült a verseny.

Varga Krisztina és edzője, Nagy Márk Fotó: Lénárt Márton/ Heves Megyei Hírlap

A Búvár és Vízisport Klub Eger égisze alatt tavaly augusztus óta, edzőként Nagy Márk irányításával készülő Varga Krisztina ezúttal igazán érezhette, mennyivel jobb úgy versenyezni, ha azt a jól megszokott környezetben teheti az ember.

– Sokkal kényelmesebb volt így, a két etap között jobban tudtam pihenni. Ha végeztem a futammal, csak hazaugrottam az uszodából és otthon regenerálódhattam. Kétségtelen, hogy ez nagy előnyt jelentett a többiekkel szemben – emelte ki a versenyző, aki mezőny erősségét közepesnek értékelte, hozzátéve: remélhetőleg februárra már más lesz a helyzet.

– Decemberben lesz az elhalasztott magyar bajnokság, amire készülni kell, utána januárban pedig indulnak a nemzetközi versenyek – tekintett előre Varga Krisztina.

Uszonyosúszó-világkupát tizedik alkalommal rendeztek Egerben. Ezúttal csaknem háromszázan vettek részt a kétnapos versenyen, ahol összesen 56 éremmel gazdagodott a magyar csapat. A dobogóra lépett búvárúszók között szerepeltek a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzői is. Veress András tanítványaként Mozsár Alex István a 800 és az 1500 méteres felszíni úszásban szerzett érmet, míg Kiss Nándor utóbbi számban bizonyult eredményesnek.

Mozsár Alex István (jobbra) nyakában végül két érem ragyogott Fotó: CMAS

A világkupa megyénkbeli felnőtt dobogósai

FÉRFIAK

800 méter felszíni úszás:

2. Mozsár Alex István (Mátrai Erőmű Búvárklub) 6:39.35 perc

1500 méter:

2. Kiss Nándor (Mátrai Erőmű Búvárklub) 13:11.95 perc

3. Mozsár Alex (Mátrai Erőmű Búvárklub) 13:20.10 perc

NŐK

50 méter uszonyos gyorsúszás:

1. Varga Krisztina (Búvár és Vízisport Klub) 22.13 másodperc

100 méter uszonyos gyorsúszás:

1. Varga Krisztina (Búvár és Vízisport Klub) 48.17 másodperc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában