KÉZILABDA

2021.10.21. 13:37

Gyöngyösre a pont nélküli sereghajtót várják

A papíron legkönnyebbnek ígérkező mérkőzés vár a gyöngyösiekre pénteken, míg az egriek rangadóra készülnek Baranyában.

S. K.

A gyöngyösi Dino Hamidovicék a sereghajtót várják Fotó: Czímer Tamás

Fotó: CZIMER TAMAS

A férfi NB I. 6. fordulójának mérkőzése:

SPORT36-KOMLÓ (11.)–SBS-EGER (12.)

Komló, Sportközpont, péntek, 17.00. V.: Paska D., Vastag S.

A Csurgón aratott történelmi győzelmet követően az FTC elleni hazai vereség után ismét mélypontra kerültek a megyeszékhelyiek. Hogy Komlón melyik arcát mutatja majd a csapat, azt még megtippelni is nehéz lenne.

– Érezhetően megviselte a csapatot az FTC-től elszenvedett vereség – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Olyan pofont kaptunk, amilyet nem szeretnénk még egyszer átélni. Fontos mérkőzések előtt állunk, ahol több riválissal is találkozunk majd, bízom benne, hogy mielőbb helyre tudjuk tenni azokat a dolgokat, amelyek nem stimmeltek. Már Komlóra is úgy utazunk, hogy szeretnénk javítani. Egy nappal a mérkőzés előtt útra kelünk, nem is elsősorban a frissesség miatt, hanem hogy több időt töltsünk együtt, erősödjön a csapategység. Keményen dolgozunk, hogy gyökeres változás álljon be a szezon hátralévő részére.

A bajnoki tabellán egyetlen pont választja el egymástól a két együttest: a baranyaiak öt mérkőzésen három, míg az egriek két pontot szereztek.

A gyöngyösi Dino Hamidovicék a sereghajtót várják Fotó: Czímer Tamás

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (4.)–KECSKEMÉTI TE-PIROSKA SZÖRP (14.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bóna Sz., Földesi Cs.

A sereghajtó Kecskemét ellen folytathatja remek hazai sorozatát a mátraaljai gárda, amely eddig a Tatabánya, az FTC és a Fejér-B.Á.L.Veszprém együttesével szemben is otthon tartotta a két pontot.

– Többnyire lelkes fiatalok alkotják a kecskeméti gárdát, amely a mezőnyben egyedüliként még nem szerzett pontot, de ez nem adhat okot arra, hogy lebecsüljük őket – fogalmazott a gyöngyösiek kapusa, Merkovszki Pál. – Jó meccseket játszanak, minden ellenfelüket meg tudták szorongatni. Erre a találkozóra is fontos feladatként tekintünk, amit szeretnénk a legjobb tudásunk szerint megoldani.

A gyöngyösiek az eddigi öt mérkőzésen hét pontot szereztek. Ha péntek este ez a szám nem gyarapodna, az alighanem a forduló legnagyobb meglepetését jelentené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában