LABDARÚGÁS

2021.11.04. 21:01

Az Eger SE gólvágója Csank János csapatában érezte legjobban magát

Nem volt egyszerű feldolgozni Pölöskei Péternek azt, ami az elmúlt hónapokban alapjaiban meghatározta az Eger SE NB III-as csapatának mindennapjait.

Bódi Csaba

Pölöskei Péter jó barátságot ápol a labdával Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– Legutóbb Kazincbarcikán nem, de előtte sorban három meccsen négy gólt szerzett és öt találattal vezeti a házi góllövőlistát. Ez nyilván örömmel tölti el, ami azonban nem mondható el a csapat pontszámbeli eredményességéről...

– Igen, szerencsére jó sorozatban vagyok, bár sokkal több van bennem és ezt szeretném a bajnokság hátralévő részében kihozni magamból – válaszolta a heol.hu-nak a 30 éves támadó. – Éppen emiatt van bennem hiányérzet, ugyanis, ha a bajnokság elején a papíron gyengébben jegyzett csapatok ellen is ebben a pozícióban játszok, úgy vélem, kétszer ennyi gólom is lehetne.

Pölöskei Péter jó barátságot ápol a labdával Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Miként viseli, hogyan bírja az egri „megpróbáltatások” sorát?

– Nehéz helyzetben vagyunk, mivel a szezonkezdet sem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. Nyáron meghatározó játékosok távoztak, akiket nehéz pótolni, emellett pedig rajtunk kívül álló okok is nehezítették a mindennapi felkészülésünket. Ezt egyénileg és csapat szinten is fel kellett dolgoznunk, ami nekünk, rutinosabb labdarúgóknak sem volt egyszerű, nem hogy egy 18–19 éves játékosnak.

– Több mint két tucat klubnál fordult meg eddigi pályafutása alatt. Hol érezte a legjobban magát és Eger hová helyezhető a listáján?

– Valóban sok csapatban megfordultam, többnyire a Ferencváros kölcsönjátékosaként. Büszkeséggel tölt el, hogy magamra húzhattam Magyarország legnagyobb és legpatinásabb klubjának a mezét, mégis a Csank János irányitotta Vác FC-nél éreztem magam a legjobban. A Duna-partiakkal a 2014/15-ös idényben megnyertük az NB III. Közép csoportját és feljutottunk az NB II-be. Egerben is remekül érzem magam, sikerült beilleszkedtem és nagyon remélem, hogy a következő mérkőzéseken ki tudjuk hozni magunkból azt, ami eddig annyira nem sikerült.

Korábban védőként is megállta a helyét, de nem ez az igazi posztja Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A kezdőcsapatbeli tagság nem kívánságműsor és sajnos a helyzet sem optimális a sérültek miatt. Ezzel együtt melyik posztot tartja a leginkább testhez állónak, hol tud leginkább segítségére lenni a gárdának?

– Nincs olyan poszt, ahol ne szerepeltem volna. Fiatalabb koromban szélsőt játszottam, majd a pálya közepén kaptam lehetőséget. Voltam már balhátvéd és vészmegoldásként középhátvéd, amit meglepő módon nagyon élveztem. Mégis úgy gondolom, legjobban ékként, illetve az ék mögötti poszton lehetek hasznára a csapatnak.

A játéknap teljes programja

A vasárnapi ellenfél Békéscsaba II. ellen mivel kell kirukkolni a pontszerzés érdekében?

– A lila-fehérek fiatal, lendületes csapatot alkotnak, akik jól szerepelnek. Nekünk innentől minél több mérkőzést kellene megnyernünk és ennek szellemében lépünk pályára. Adósok vagyunk az egri szurkolóknak mind a jó játékkal, mind a pontokkal. Ezért felszabadult, kombinatív és mindennél fontosabb módon eredményes futballt kell játszanunk a csabaiak ellen.

NB III. Keleti csoport 16. forduló:

EGER SE (15.)–BÉKÉSCSABA II. (7.)

Eger, Szentmarjay stadion, vasárnap, 13.00.

A Keleti csoport állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában