LABDARÚGÁS

2021.11.11. 19:48

Felsőtárkányban jár a köszönet a futballozásért

A mezőnyből lefelé kilógó sereghajtó Felsőtárkány és a középmezőnybe igyekvő Bélapátfalva egymás elleni mérkőzését vettük előre a megyei I. osztály 14. fordulójának beharangozójában. A kapusból lett mezőnyjátékos és a csatárból lett védő így látja az esélyeket.

Bódi Csaba

Szombat, 13.30:

FELSŐTÁRKÁNY (16.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.)

Felsőtárkány. V.: Nagy Péter (Terjék, Kocsis).

A büntetés miatt immár pont nélkül sereghajtó tárkányiak pofozógépnek számítanak úgy, hogy legkevésbé azok tehetnek erről az állapotról, akik hétről hétre vállalják, hogy magukra húzzák a klub szerelését. A 38 évesként korelnök, Kiss Krisztián noha valójában kapus, mezőnyjátékosként tért vissza nevelőegyesületéhez azért, nehogy újra létszámhiányosan kelljen kiállni a gárdának.

– Helyi játékosként ennél az egyesületnél kezdtem mindent – mondta Kiss Krisztián. – Láttam tárkányi bajnokcsapatot, láttam a pályánkon NB I-es listavezetőt vereséget szenvedni, sok jó játékost és edzőt. Rengeteget köszönhetek az egyesületnek, ám soha nem gondoltam, hogy egyszer úgy köszönhetem meg a tanulóéveket, hogy megye III-as kapusként a megye I-ben kell futballoznom. Minden elismerésem azoké a társaké, akik jönnek és segítenek. És, hogy mit lehet mondjuk egy 22–0-s vereség után mondani például annak, aki saját költségen buszozik a meccsre? A válasz csak ennyi: köszönjük!

Kiss a jövő illetően a legfontosabbnak azt tartja, hogy az őszből hátralévő két mérkőzésen összejöjjön a pontszerzés.

– Úgy tudom, hogy télen mindenféleképpen lesz változás. Ha pedig jön a karácsony, álmodhatunk egy nagyot, és talán visszatér a régen megszokott Felsőtárkány SC.

A vendég bélapátfalviak úgy érkeznek a Bükk kapujában lévő településre, hogy utóbbi öt mérkőzésük közül csak az FC Hatvan ellenit veszítették el, méghozzá 8–1-re.

– Az éllovas hatvaniak teljesen más erőt képviselnek, mint mi, velük szemben a tisztes helytállás volt a cél, ami sajnos nem sikerült – pillantott vissza a Bélkő SE játékosa, Érsek Martin. – Tisztában vagyunk a helyzettel, amelyben jelenleg a Felsőtárkány SC csapata van, de, ha nem helyes felfogásban és kellő motiváltsággal lépünk pályára, megnehezíthetjük a saját feladatunkat. Szükségünk van a három pontra, hogy megerősítsük helyünket a középmezőnyben.

A 2012/13-as idényben gólkirályi címig jutott labdarúgó nagyon szeret elöl játszani, ám jelenleg belső védőként számol vele Horváth Tamás edző.

Hogy milyen poszton futballozok, azt a mesterünk dönti el, aki – valljuk be őszintén –, érti és tudja a dolgát – folytatta a házi góllövőlistát még így is vezető 31 éves labdarúgó. – Igazából ennek a posztnak is megvannak a maga szépségei, de a gólszerzés örömét nem múlja felül semmi. Ezzel nem lehet betelni. Pofátlanság vagy sem, de középső védőként is mindig az jár a fejemben hogyan legyek én a támadás vége.

Arról pedig, hogy az előző idényhez képest bármilyen vonatkozásban sikerült-e előbbre lépni a gárdának, így felelt Érsek Martin.

– Pontokban jobban állunk, mint a tavalyi szezonban. Nem lesz egyszerű a tavaszi idény, de ha folytatnánk ezt a jó sorozatot, akkor a közelmúlt egyik legjobb, ha nem a legjobb bajnoki évét futhatná kisvárosi csapatunk. Az év elejei célunkat a legjobb tíz csapat közötti zárás jelenti. Ehhez minden adott, jó téli alapozással és a fiatal fejekben történő kisebb-nagyobb fejmosással ez az eredmény talán jobb is lehet – zárta szavait a bélapátfalvi futballista.

Szombat, 12.00:

FÜZESABONY (15.)–DOMOSZLÓ (14.)

Füzesabony. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Motsidlovszky).

Szombat, 13.30:

EGER SE II. (13.)–HERÉD (5.)

Eger, Felsővárosi Spt. V.: Nógrád megyei játékvezetők.

FC HATVAN (1.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)

Hatvan. V.: Szigetvári Márk (Szigetvári Zs. Király).

HEVESTHERM-HEVES (12.)–MAKLÁR (10.)

Heves. V.: Török Mihály (Bodó, Sohajda).

LŐRINCI (3.)–MARSHALL-ASE (6.)

Selyp, Lőrinci Spt. V.: Viktor Ferenc (Varga G., Nagy F.).

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (4.)–EGERSZALÓK (2.)

Gyöngyös, Sport út. V.: Varga László (Derda J., Juhász Á.).

Vasárnap, 13.30:

GYÖNGYÖSI AK (8.)–BESENYŐTELEK-ERŐSS ÚT (7.)

Gyöngyös, Kömlei Sporttelep. V.: Németh Szabolcs (Németh M., Nagy F.).

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában