Harcművészet

2021.12.21. 11:34

A hatvani versenyző a címvédőt legyőzve szerzett Európa-bajnoki címet

A Hatvani Thaibox Egyesület két indulóval szerepelt az egyik legnagyobb küzdősport szervezet, az International Combat Organization (ICO) hivatalos Európa-bajnokságán.

Bódi Csaba

Hatvani Ferenc és Penczi Andrea

Forrás: Hatvani Thaibox Egyesület

A Zalaegerszegen lebonyolított háromnapos rendezvény megnyitóján 310 induló jelent meg, a környező országok képviselői kívül angol, francia, német és ciprusi versenyzők is nagy létszámban léptek ringbe. A hatvaniak közül ketten húztak kesztyűt.

– A nők light contact szabályrendszerének 64 kilós súlycsoportjában szereplő Penczi Andrea remek technikai bravúrokkal jutott a döntőbe, ahol a rendkívül agresszív német címvédő fölött diadalmaskodott – mondta a Zagyva-parti egylet vezetője, Hatvani Ferenc. – Sajnos Tresó Rolandnak a sorsolás nem kedvezett Rolandnak, ugyanis az L1 szabályrendszer küzdelmeit az ukrán K1-bajnokkal kezdte. Versenyzőnk az első menet hatalmas adok-kapok csatáját megnyerte, azonban a második menetben  védekezési hiba miatt egy tiszta fejre térdelés becsúszott, így a bíró jogosan számolt. Az sem jelentette gyógyírt a sebeinkre, hogy két körrel később az ukrán rivális a döntőben kikapott a francia bajnoktól.

Hatvani Ferenc és Penczi Andrea

Forrás: Hatvani Thaibox Egyesület

Az év korábbi részére kitérve az edző közölte, hogy a pandémia ellenére a Hatvani Thaibox Egyesület sikeres esztendőt hagy maga mögött.

– A folyamatos felkészülés meghozta a gyümölcsét, legeredményesebb versenyzőink, vagyis Tresó Roland, Kerek Csaba, Penczi Andrea és Hodor Brigitta a küzdősport-gálákon és a versenyeken is bizonyítottak. A 2022-es év már most teli van versenykiírásokkal, köztük a 11. Hatvani Harcosok Éjszakája rendezvénnyel, amelyet október 8-án tervezünk megrendezni immár az új hatvani sportcsarnokban – tekintett előre Hatvani Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában