Tájfutás

2021.12.12. 15:55

Szívműtétje után Mátraházáról üzent a szenior bajnok

Alig egy héttel ezelőtt szívműtéten esett át a sokszoros válogatott, magyar bajnok Honfi Gábor.

B. Cs.

Honfi Gábor visszatér majd a versenypályára

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az októberben még az országos bajnokságokon rajthoz állt egri hosszútávfutó annak ellenére kényszerült sebészeti beavatkozásra, hogy világéletében káros szenvedélyektől mentesen, munkája mellett csak a sportnak hódol.

 

– Egri kardiológus barátaim, dr. Abonyi János és dr. Hanis Béla a lehető leghamarabb végrehajtandó, azonnali beavatkozást javasolt – mondta a Heolnak Honfi Gábor, akit a két helyen talált érszűkület kiiktatására a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában műtöttek. – A vélhetően korunk étkezési szokásaira visszavezethetően képződött akadályt dr. Szentkirályi István – aki nem mellesleg 2 óra 58 perc alatt futja a maratoni távot – több órás mellkasi műtéttel távolította el.

 

A hibátlanul sikerült operációt követően Honfi Gábor néhány napja már a Mátraházán található Mátrai Gyógyintézetben lábadozik.

Honfi Gábor visszatér majd a versenypályára 
Forrás: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Mindenkinek megfontolandó tanácsként üzenem, hogy nem elegendő a rendszeres mozgás, ezen kívül az étkezésben is rengeteg dologra oda kell figyelnünk – emelte ki a sportoló. – Nem a sokak számára ismert mértéktelen fogyasztásról van szó, hanem a manapság jelentkező problémák fő oka táplálékaink milyenségében keresendő. Ezekre különös figyelmet fordítva elkerülhetők a nálam is jelentkezett váratlan komplikációk.

 

Honfi Gábortól megszokhattuk, hogy tizenegy éven át tartó válogatottság után rendre a szenior országos bajnokság dobogóján foglal helyet. Amennyiben minden jól alakul, akkor a következő szezonban is az érmesek közé pályázik.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában