Labdarúgás

2022.02.26. 08:57

Bodon Péter elindult a mélyből felfelé és segíteni akar

Bodon Péter hosszú csend után hallatott újra magáról. A pétervásárai Bodon Péter FC elnöke segíteni szeretne azoknak, akik jöttek, amikor hívta őket, de most hazájukban, Ukrajnában a háború miatt nagy bajba kerültek.

Bódi Csaba

A Bodon Péter FC többször szerepelt a gyöngyösi jótékonysági teremlabdarúgó-tornán.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

– Tavaly ősszel nem úgy alakult az ukrán labdarúgók szerepeltetése, ahogy tervezte. A BPFC azóta nem működtet csapatot, pedig a 2021/2022-es bajnoki évre 14 gárdát nevezett. Úgy tudni, nagyon megviselte az az időszak...

– Meglehetősen megviselt és akkor finoman fogalmaztam – mondta a 30 éves klubvezető. – Sajnos sok olyan személynek hittem, akinek nem kellett volna, és ez súlyos problémákat idézett elő. Igen, magam is hibáztam, ám többen ugyanezt megtették velem és a csapataimmal szemben. Ez vezetett oda, hogy valamennyi csapatomat vissza kellett léptetni a bajnokságtól. Teljesen ellehetetlenítettek.

 

– Érez megbánást?

– Jogi értelemben nem vontak felelősségre, miközben jómagam több feljelentést is kénytelen voltam tenni. A támogatói hozzájárulások és a szponzori pénzek felhasználása egyetlen esetben sem a saját gyarapodásomat szolgálta. Minden alkalommal és mindenkivel szemben a jó szándék vezérelt. Vallásos emberként hittem és hiszek a jóságban, viszont ezt egyesek nagyon kihasználták.

Bodon Péter (középen, sárga cipőben) segítő kezet nyújtana.

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Mutatkozik esély a tartozások visszafizetésére?

– Amennyiben a klub számára lehetővé válik, hogy megkapjuk azokat a szponzori támogatásokat, amelyekre ígérvény van, akkor igen, a törlesztés menni fog.

 

– Mi történt az elmúlt félévben, nem sok hírt lehetett hallani önről, ha pedig igen, azok nem éppen kedvezőek voltak?

– Tudatosan vonultam a háttérbe, a megoldást keresve. Elindultam a mélyből felfelé és nemcsak tervekig jutottam, ám a háború közbeszólt.

Az ukrán labdarúgók nem tudják, mi vár rájuk.

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Ukrajna felé nyitott volna?

– Nem, teljesen másról van szó, de ez egyelőre lekerült a napirendről, mert sokkal fontosabb feladat akadt. Két napja folyton jönnek az üzenetek Ukrajnából, és az ott élőkkel szemben, vagy legalábbis, akikkel kapcsolatban vagyok, bőven van törleszteni valóm azontúl, hogy most azonnal kell a segítség.

 

– A 2021-es év nyarán kurtán-furcsán zárult a búcsú az ukrán delegációtól. Ez nyomasztja?

– De nagyon... Szembe kellett volna néznem a távozókkal, szembe kellett volna néznem a helyzettel, ám akkor erre már nem volt elegendő erőm. Borzasztóan sajnálom, hogy így alakult a kapcsolat, ezért is szeretnék most minden tőlem telhetőt megtenni a támasznyújtás érdekében.

 

– A Bodon PFC strandfocistái és futsalozói, vagy a nagypályára érkezett fiatalok most nem jöhetnek, hogy Magyarországon leljenek biztonságra. Van terve a humanitárius szolgálatra?

– Igen, több helyen és módon keresem a lehetőséget, hogy akik hozzám fordulnak, azoknak adni tudjak. Mert bármennyire is furcsa, nekem mindig ez a szándékom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában