Labdarúgás

2022.02.24. 19:29

Megyei I. osztály: megtörné az egriek lendületét a Domoszló

A kiesés elől menekülő domoszlóiak egri vendégjátékát helyeztük a középpontba a megyei I. osztályú bajnokság 17. fordulójában. Az újonc gárda tagjai idegenben mutatnák meg, hogy több van bennük, míg a megyeszékhelyi házigazdák a bélapátfalviak ellen szerzett három pont után újabb sikert szeretnének elkönyvelni.

Bódi Csaba

Nyilas László (kék mezben) a bélapátiakat sem engedte kibontakozni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szombat, 14.00:

Eger SE II. (13.)–Domoszló (14.)

Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfű. V.: Németh Szabolcs (Motsidlovszky, Kincses).

Az Eger SE II. középpályása, Nyilas László bízik abban, hogy a gárda képes lesz megismételni a tavaszi rajton mutatott teljesítményét és eredményességét, ami 2–0-s sikerben jutott érvényre.

– A felkészülésünkre sajnos rányomta bélyegét a Covid és a sérüléshullám – fogalmazott a 41 éves futballista. – Az első mérkőzésre a korábban megszokottaknak megfelelően a csapat magját képező egészséges játékosok az NB III.-as és utánpótláscsapatból érkezőkkel egészültek ki. A bélapátiakkal szemben a gárda minden tagja megfelelően motiváltan, nagy játékkedvvel és felszabadultan lépett pályára. Jó játékkal rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, ami jól nézett ki. A jövőben azonban biztosan javítanunk kell a ziccerek kihasználásában, gólokra váltásában. A Domoszló ellen igyekszünk folytatni a jó szereplést. Ősszel küzdelmes mérkőzésen sikerült elhoznunk három pontot ellenfelünktől, bízom abban, hogy most sikerül itthon tartanunk a pontokat, amelyekre nagy szükségünk lenne.

Noha Nyilas László már túl van a negyvenen, kiváló erőállapotnak örvend. A középpálya közepén érzi jól magát, de ha a taktika azt kívánja, a kapusszerep kivételével bárhol szívesen segíti csapatát.

– Számítottam arra, hogy a megyei I. osztályban sokkal több kell, mint az előző szezonban, még a másodosztályban – mondta a domoszlóiak játékosa, Lukovszki Bálint. – Futballoztam már átalakult, újonnan indult csapatnál, ahol a gárdának szokni kellett az adott közeget. A sikeres előző évünk után nehéz volt elfogadni az őszi eredményeket, de van annyi bennünk, hogy a múltat félre tudjuk tenni, csak a jelennel és a soron következő megmérettetésekkel foglalkozzunk.

Lukovszki Bálint (balról) szeretne ponttal távozni Egerből 

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 27 éves labdarúgónak ősszel ki kellett hagynia az Eger SE II. elleni meccset, azonban az elmondottak alapján tudja, hogy a szerencse akkor sem állt az oldalukon. Ezúttal mást remél a játékos.

– A múlt heti mérkőzésünkből kiindulva, ha ugyanazt meg tudjuk valósítani, mint a Lőrincivel szemben, egészen jó mérkőzésre lehet kilátás. Ehhez viszont teljes odaadásra és alázatra lesz szükség, mind a játék, mind pedig a csapat tagjainak egymás iránt.

Saját teljesítményéről és szerepéről szólva előbb az egerszóláti edzőt idézte Lukovszki Bálint.

– Az erőállapotomról annyit, hogy – mint azt Linninger Istvántól hallhattuk – „nem én vagyok a legélesebb kés a fiókban”, viszont a játékot és a csapattársaimat tisztelem annyira, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a meccseken – magyarázta a futballista. – Hétről hétre igyekszem megvalósítani azt, amit kérnek tőlem. Mivel szerényebb képességű vagyok, mint páran a csapatból, arra törekszek, hogy a lehető legtöbb segítséget és odaadást megadjam a csapat, illetve az egyesület számára a pályán belül és azon kívül is. Próbálom a legtöbb terhet levenni a játékostársaimról, hogy csak a feladatra tudjanak összpontosítani. Ez valamikor jobban sikerül, valamikor kevésbé.

Ősszel: Domoszló–Eger SE II. 2–3.

Hevestherm Hevesi LSC(12.)–FC Hatvan (1.)

Heves. V.: Bodó István (Török, Sohajda).

Ősszel: Hatvan–Heves 7–1.

Füzesabony (15.)–Gyöngyöshalász (4.)

Füzesabony. V.: Lucián János (Dajkó, Rézműves).

Ősszel: Gyöngyöshalász–Füzesabony 3–0.

Heréd (5.)–Marshall ASE (7.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Viktor Ferenc (Kecskés, Nagy F.).

Ősszel: Marshall ASE–Heréd 2–2.

ENERGIA SC Gyöngyös(10.)–Besenyőtelek SC-Erőss Út(6.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Rozsnaki Gábor (dr. Lendvai, Kasza).

Ősszel: Besenyőtelek–Energia SC 4–1.

Vasárnap, 13.00:

Gyöngyösi AK (8.)–Bélkő SE - Bélapát (11.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Varga László (Csathó, Szigetvári M.).

Ősszel: Bélkő SE-Bélapát–Gyöngyösi AK 1–5.

Szabadnapos: Egerszalók (2.)

Lőrinci (3.)–Maklár (9.)

A mérkőzést betegségek és sérülések miatt a makláriak kérésére elhalasztották. A pótlásra április 13-án, szerdán, 19 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában