Kézilabda

2022.03.18. 18:50

Eszterházy SC: matinéra utazik a gárda Budapestre

A női NB I/B felsőházi rájátszásának 2. fordulójában is vendégként szerepelnek az egriek.

Fenyves Balázs

Bató Liliéket (a labdával) fogadják és fogják pénzügyőrök a Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

PÉNZÜGYŐR SE (5.)–ESZTERHÁZY SC (3.)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, szombat, 11.00. V.: Kovács-Sebők, Réti.

 

A Pénzügyőr SE otthonában szokatlan, mégis megszokott időpontban lép pályára Zsadányi Sándor alakulata. Szokatlan, mivel délelőtt 11 kezdés leginkább gyermek bajnoki meccsekre jellemző, és megszokott, mivel a fővárosi zöld-fehérek hosszú évek óta ebben az idősávban fogadják ellenfeleiket. Az esélyeket illetően optimista hangulat uralkodik a Leányka úton, ugyanis egy hete remekül sikerült a playoff-nyitány. Míg az egri hölgyek Kozármislenyből hozták el a két pontot (34–31), addig a Pénzügyőr csapata Orosházán nyert kilenc találattal. Utóbbi eredmény figyelemfelkeltő, már csak abból kiindulva is, mert az ESC ősszel kikapott a Viharsarokban. Persze, azóta sok minden történt, és annak ellenére is rendkívül jól nézett ki Bató Liliék múlt heti produkciója, hogy mindössze tizenhárom játékossal szerepeltek.


Az elmúlt két szezonban három szoros meccset játszott egymással a két szombati rivális, amelyek közül kétszer (mindkétszer hazai környezetben) csupán egy találattal bizonyult jobbnak az Eger, míg a harmadik esetben négy góllal. Amennyiben ebből indulunk ki, illetve, hogy két tavalyi kulcsembere távozásával papíron gyengébbnek tűnő budapesti riválisához látogatnak az egyetemisták, úgy ezúttal is szoros, ám mindenképp jó esélyeket kecsegtető hatvan perc előtt áll az Eszterházy SC.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában