Diákolimpia

2022.03.06. 19:34

JSV: országos második az egri Hunyadi iskola

A 2020-as bronzérem után sikerült még fényesebb medált nyerni az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapatának az idei Játékos Sportverseny Diákolimpia Országos Döntőjében.

B. Cs.

A megyeszékhelyi gárda ismét érmet szerzett

Forrás: MDSZ

Fotó: Bor Veronika E.V. [email protected]

Jászberényből ezüstéremmel a nyakukban tértek haza a Bálint Krisztina és Mezeiné Mohos Beatrix által felkészített hunyadis diákok. Az egriek számára nagy jelentőséggel bírt, hogy idén ismét bejussanak az ország legjobb nyolc csapata közé, mert tavaly a pandémia miatt törölték a diákolimpiai versenyeket. A járványhelyzet előidézte változtatások ezúttal is szerepet kaptak, ugyanis a korábbi háromnapos versenyt egynaposra szűkítették. Eddig a technikai értekezletet pénteken tartották, ahol a versenyfeladatokat kisorsolták, most ez közvetlenül a megméretés előtt történt, így még izgalmasabbá vált a próbatétel.

 

– Nagyon jól kezdtünk, fej-fej mellett haladtunk a későbbi győztes Törökbálinttal – mondta a heol.hu-nak Mezeiné Mohos Beatrix. – Az első öt játékban olyan előnyt szereztünk a többi csapattal szemben, hogy ezután tudtuk tartani a második helyet, sőt a verseny felénél zajlott várfoglaló is remekül sikerült. Nagyon motivált bennünket a szülői szurkolótábor, miközben a gyerekek csodálatosak, kitartóak, szorgalmasak és ügyesek voltak. Azért is nagy teljesítmény a részükről, mert idejüket nem sajnálva, kötelező feladatuk után jöttek edzésre, sőt, januártól minden hétvégén edzettünk. A betegségek átszőtték a felkészülésünket, csak pár nappal a verseny előtt tudtunk csapatot hirdetni. Külön kiemelném, hogy két kis elsős kislány is versenyzett. Összetartó csapatot alkotva, egymást segítve tudtuk ezt a fantasztikus eredményt elérni. Köszönjük az iskolavezetés és a tantestületünk támogatását, a szülők pozitív hozzáállását, melynek hála, egységes és kiegyensúlyozott kerettel tudtunk elindulni.

Az országos döntő végeredménye
1. Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye - Törökbálint 67 pont
2. Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Eger 52
3. Györgyi Dénes Általános Iskola - Balatonalmádi 43
4. Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár 40
5. Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium - Jászberény 40
6. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola - Szombathely 36
7. Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola - Kiskunhalas 26
8. Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Szeged 20

Az ezüstérmes csapat tagjai - Alföldi Kornél, Báder Boróka, Balogh Patrícia, Beke Benjámin, Budai Janka, Kun Nándor, Márkus Szonja, Meggyesfalvi Tamás, Mosoni Mónika, Nagy Balázs, Novák Zsófia, Orosz Péter, Sajgó Ádám, Sajgó Levente, Simon Mira, Sipos Boglárka, Sráj Inez, Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában