Harcművészet

2022.03.07. 14:30

Thai Works Team: két arany az egri fiataloknak

Négy győztes mérkőzés és két elsőség. Ez az egri Thai Works Team harcművészeinek mérlege a 9. Városgazda Muay Thai-kupa nyílt versenyen.

B. Cs.

Ferencz Tamás (balról), Oláh Dorina, Kerekes Jázmin és Nagy Ádám Fotó: Thai Works Team

A budapesti viadalon több mint 50 klub 220 versenyzője mérte össze tudását az IFMA szabályrendszerben. Az egriek három junior korú indulóval képviseltették magukat, ám Oláh Dorina nem kapott ellenfelet, így a ring mellett és a felkészülésben segítette a csapatot. Aggodalomra azonban nincs ok, bizonyításra a májusi gála kínálkozik.

 

Kerekes Jázmin (63,5 kilogrammos súlycsoport) most versenyzett először a muay thai szabályrendszerben, a célt számára egy győztes meccs jelentette. Ezt sikerült  túlszárnyalni.

 

– Hatan neveztek ebbe a súlycsoportba, így az első meccs a középdöntőbe jutásért zajlott – mondta a Thai Works Team edzője, Nagy Ádám. – Jázmin a nehéz és fárasztó párharcból pontozással lépett tovább. A középdöntőt hosszú várakozás előzte meg, ám ez nem látszott meg a teljesítményén, a taktikát hibátlanul követve, egyértelmű győzelmet aratott. Sok ideje azonban nem maradt az örömre, mert két meccset követően már jött a döntő. Itt még az előző meccs lendülete és sikere hajtotta, így nagyon erősen és eltökélten kezdett. Ennek eredményeként gyors technikai k. o.-val ért véget a csata. Csak dicsérni lehet a versenyzőt az egy nap alatt megvívott három meccsért, amelyeken ráadásul jó ellenfelekkel szemben találkozott.

 

Ferencz Tamás (67 kg) már túl van jó pár összecsapáson és egyre jobb teljesítményt nyújt, így vele szemben már nagyobb volt az elvárás.

 

– A döntőben salgótarjáni harcos fogadta, aki semmit sem bízott a véletlenre. Egyből rárontott Tomira, aki megpróbálta felvenni ellenfele tempóját. Rengeteget dolgoztak kézzel és lábbal. Tanítványom azonban kezdte átvenni az irányítást és a klincs technikában is erősebbnek bizonyult. Ezt követve a harmadik menetben növelte fölényét, majd bebiztosította győzelmét – összegzett Nagy Ádám, hozzátéve: nagy öröm látni, ahogy kezd beérni a munka gyümölcse. Megnyugtató érzés, hogy van utánpótlás és a fiatalok egyre sikeresebbek. Meg is érdemlik, mert óriási munkát fektetnek bele. Alázattal és szászázalékos odaadással készülnek, ami úgy tűnik, meghozza a várt és kitűzött eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában