Labdarúgás

2022.04.17. 08:25

A recskiek, a parádiak és a mátraderecskeiek egykori kapusukat gyászolják

Hosszan tartó súlyos betegség következtében, életének 67. évében elhunyt a Recski Ércbányász SE, a Parád SE és a Mátraderecskei SE kapusa, Hegyi István.

B. Cs.

Hegyi István (hátul) itt a parádiak kapusaként. Archív fotó.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Kevesek sajátja úgy kirúgni a labdát dropliból, ahogy azt Hegyi Pista tudta és tette. A játékszer földre pattintás utáni játékba hozásnak mestere kiválóan alkalmazta a ma már méltatlanul kevesek által használt technikát. A háló megbízható őre gyors és pontos indításokkal kezdeményezhetett támadást, sebesen az ellenfél kapuja elé juttatva a labdát, és oly gyakran gólveszélyt okozva. A recski kapus további fontos jellemzői az alkatából következtek. Alacsony termetéhez ugyanis bámulatos ruganyosság és ügyesség párosult.

A kapus mesterséget Koncsik Lászlótól és Magyar Istvántól tanult játékos a Recski Ércbányász SE legsikeresebb időszakának labdarúgójaként részese lehetett a klub első megyei I. osztályú bajnoki címének, amelyet az 1976/77-es idényben szerzett meg a piros-fekete gárda. Később az NB III-ban is számítottak a játékára, majd a parádiak kamatoztatták felkészültségét, ahol az 1993/94-szezonban aranyérmet ünnepelhetett a megyei II. osztályban. Pályafutása utolsó időszakában a mátraderecskeieket erősítette.

Jó kedélyű, rendes és becsületes ember hírében állt, akinek az elmúlt években erőteljesen megromlott az egészségi állapota. Ezzel együtt sikerült emlékezeteset alkotnia a futballpályán abban a korban, amikor a vetélytársak is jelentős tudással felvértezve rúgták, dobták és fogták a labdát.

Hegyi Istvánt április 19-én, kedden 16.30-kor a mátraderecskei temetőben kísérik utolsó útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában