Sportrendezvény

2022.04.15. 09:18

Sokan álltak rajthoz a hatvani futófesztiválon és a félmaratoni távon (fotók)

A rossz idő ellenére is sokan vettek részt a hatvani futófesztiválon és a félmaratoni táv megtételén. Ebben az évben kiemelkedő eredmények nem születtek, de a téli pihenő után alaposan átmozgatta a hatvani és környékbeli sportolókat.

Kiss Balázs Levente

Hiába zuhogott, a futók kedvét ez sem szeghette

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ismét megrendezték Hatvanban a futófesztivált a közelmúltban. A délelőtti futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály rajthoz állt, nevezni szombaton reggel nyolc órától lehetett a DISZI, vagyis a Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium parkolójában. A rendezvény több mint 30 évvel ezelőtt azért indult, hogy versenylehetőséget biztosítsanak azoknak az atlétáknak, akik a téli időszak után ismét a szabadba vágynak. A verseny célja az aktív sportolás megszerettetése. 

Ebben az évben a rossz idő ellenére is szép számmal rajthoz álltak 

– mondta el a szervezésért felelős Horváth Bálint, a Hatvani Média és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. munkatársa, aki kiemelte, hogy a nap során a kategóriákban most közel hétszázan álltak rajthoz, ami a rossz időt tekintve jó aránynak mondható. A hagyományokhoz híven tizennégy korcsoportban indultak el most is a futamok, s az óvodásoktól a középiskolásokig voltak nevezők, akik teljesítették a távokat.

Az óvodások háromszáz métert teljesítettek, az elsősök ás másodikosok nyolcszáz métert, a harmadik és negyedik osztályosok ezer métert, ötödik osztálytól felfelé pedig két kilométer volt a teljesítendő táv. Idén is minden futó kapott frissítőt és kitűzőt. 

Ügyeskedtek az apótalpúak is

Az első és második osztályosoknál Kajdi Dávid és Hegedűs Abigél, a harmadik és negyedikeseknél Forgó Bence és Futó Anna, az ötödik és hatodikosoknál Szegedi Zoltán és Molnár Jázmin voltak a legjobbak. A hetedik és nyolcadikosok közt Baranyi Krisztián és Fusti-Molnár Zsófia, a kilenc és tizedikeseknél Balázs Gergely és Kis Jázmin, a tizenegy és tizenkettedik osztályos korosztálynál Szabó Bence és Krizsán Boglárka ért először célba. A résztvevők nagyobb arányban Hatvanból és környékéről érkeztek, emellett gyöngyösi, gödöllői, budapesti futók is akadtak. 

Népszerű volt a félmaratoni táv - Ebben az évben százötvenen teljesítették a Hatvani Félmaraton távjait. Összesen három távra lehetett nevezni: öt, tíz és a félmaratoni huszonegy kilométerre. Az öt kilométeres távot elsőként Poór Simon és ­Bánkuti Zsanett teljesítette, tíz kilométeren Besze Tibor és Nagy-Varga Márta ért a célba elsőként. A félmaratoni távon a férfiak közt Ördög Krisztián, a nőknél Spisák-Ács Adrienn voltak a leggyorsabbak. A legfiatalabb versenyző a 25 éves Lipkovics Bence, míg a legidősebb félmaratont teljesítő versenyző a 72 éves Pető András Ferenc voltak. Az útvonal a Vécsey utcáról induló rajtnál kezdődött és a Csaba utcán folytatódott, majd a Köztársaság utcára fordultak a versenyzők a Zagyva-gátra. Az útvonalon az öt és tíz kilométeren indulók a táv felénél a gáton visszafordultak, és ugyanezen az útvonalon befutnak a célba. A félmaratonra vállalkozók ismét fordultak, majd megtettek még egy kört. Az útvonalon több helyen is frissítő pontok segítették a résztvevőket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában