Küzdősport

2022.05.27. 20:53

Az Egri Thai Works Team harcosa első profi meccsét megnyerte

Bódi Csaba

A megyeszékhelyiek a salgótarjáni rendezvényen is sokat tanultak

Forrás: Egri Thai Works Team

Egy profi K1-mérkőzés és négy amatőr muay thai-meccs várta az egri harcosokat Nógrádban. Előbbi kategóriában a gála második mérkőzését Ferencz Tamás vívta a 69 kilogrammosok között.

– Itt már nincs védőfelszerelés, csak a kesztyű – magyarázta Nagy Ádám. – Tomi az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött, sorra nyerte a meccseket, a szervezők ezt látva szavaztak neki bizalmat. Élete első profi meccsén nagyon izgult, elvégre ez már más szint, és a felhajtás is nagyobb. Kicsit kapkodva indult az első menet, de szépen lassan felvette a megfelelő tempót. Ellenfele nagyon erős hátsó csapottakkal próbált lyukat ütni Tomi védelmén, ám ezeket sikerült hárítani és kontra támadásokkal átvenni az irányítást. Az utolsó menetben várható volt, hogy riválisa megpróbálja bedarálni Tomit a vezetés érdekében, azonban ezt sikerült megakadályozni. Így Ferencz Tamás egyhangú pontozással győzedelmeskedett.

Köböl Dániel a –91 kilósok amatőr muay thai mezőnyében szerepelt, ám eredetileg K1-meccset vívott volna. A sors viszont másképp hozta...

– Nagyon szoros mérkőzésen gyönyörű technikákat láthattunk mindkét féltől – elemzett Nagy Ádám. – Daninak ez volt élete első muay thai összecsapása és eredetileg nem is erre a szabályrendszerre készült. Versenyzőnk hiába talált többet, az ellenfél több MT-technikát alkalmazva pontozással győzött. 

Oláh Dorina párharca riválisa sérülése miatt elmaradt, míg Kerekes Jázmin egy súlycsoporttal feljebb kapott vetélytársat.

A nagyon kiélezett küzdelemben érződött az erő-, és a súlyfölény, így megosztott pontozással Kerekes alulmaradt.
– Boldog vagyok, egyben kicsit csalódott is, de a küzdősport ilyen – folytatta Nagy Ádám. – Ezúttal nem sikerült mindenkinek győzni, de ebből is sokat lehet tanulni, hiszen egész életünk a tanulásról szól. Megint a csapatmunkát tudnám a leginkább kiemelni. Rendkívül összetartó brigád a miénk, tagjaink mindenben segítik egymást, és bár ez egyéni sport, megnyugtató lehet versenyzőim számára, hogy egy egész csapat áll mögöttük, amelyre mindig számíthatnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában