Teqball

2022.05.25. 15:47

Egerbe is jönnek a rohamléptekkel fejlődő sportág honi világbajnokai

A férfiak egyéni viadalával vasárnap Győrben kezdődik 2022-es országos bajnokság. Az idén először Egerbe is ellátogató, immár hat versenyszámot felvonultató sorozat három fordulóból áll, amelyeket országszerte tizenkét állomáson rendeznek.

Bodolai Zsolt

Nagy Zoltán az asztal mellett is otthonosan mozog

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt évekhez képest több helyszínen, főként megyeszékhelyeken bonyolítják az országos fordulókat – kezdte az újításokat az Egri Teqball Akadémia (ETA) elnöke, Nagy Zoltán. – A korábbi öt helyett ezúttal hat kategóriában állnak asztal mögé a játékosok. A férfiaknál és a nőknél egyaránt egyéni, illetve páros, vegyespáros- és juniorkategória szerepel a versenykiírásban. Eltörölték az első és másodosztályt, innentől egy divízióban, kiemeléses rendszerben mérkőznek egymás ellen a játékosok. Ez üdvözítő abból a szempontból, hogy több tanulási és fejlődési lehetőséget biztosít a korábban alsóbb osztályban szereplő játékosoknak. Kézzelfogható közelségbe kerülnek a magyar világbajnokok.

Egri részről óriási eredménnyel zárult a 2021-es esztendő, ugyanis az ETA harmadik helyen zárt a klubranglistán. Mindössze két profi egylet előzte meg Farkas Krisztiánékat. A módosítások miatt viszont idén jóval nehezebb dolguk lesz a mieinknek, akiknek az ismeretszerzésen lesz a fő hangsúly.

A tavaly az első osztályú párosoknál edződött Varga Alex és Aradszki Roland mellett Szűcs Ádám játéka biztos a Rába-parti nyitányon. Noha még útjára sem indult a labda, az egyik forduló rendezési jogát megnyerték a hevesiek. Az időpont később lesz hivatalos.

– Óriási büszkeség és öröm, hogy a tizenkét állomás egyikén, Egerben fogadjuk a honi teqball krémjét – árulta el az ETA első embere. – Idén csapatszinten sokkal nehezebb feladat előtt állunk, ugyanis pontokat a junior és a női játékosok után egyaránt kapnak az egyesületek, mi pedig ezekben a kategóriákban nem tudunk felvonultatni játékost. Igyekszünk pótolni hiányosságainkat, azonban a realitás azt tükrözi, hogy ez az esztendő minden szempontból tanuló év lesz a csapatunknak.

Címkék#OB#teqball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában