Sportfesztivál

2022.05.09. 13:26

Óvodások százai sportoltak Gyöngyösön (fotók)

A közös testmozgás élményén túl jutalom várja a gyerekeket.

Sz. Sz. I.

Sportnap óvodásoknak az Energia sporttelepen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Háromszáz nagycsoportos óvodás vett részt az Energia sporttelepen a hétfői sportfesztiválon, tájékoztatta lapunkat Molnár Lászlóné, Gyöngyös város óvodái intézményvezetője. Mint mondta, évente kétszer szervezik meg a bő egy órás sportfoglalkozást, ahol minden tagóvoda képviselteti magát. 

– Tíz helyszínen, a labdás feladatoktól az ügyességi próbákig különböző játéklehetőségek tartották folyamatos mozgásban a gyerekeket, a lányoknak külön ovifoci volt a műfüves pályán. A mozgás élményén túl oklevelet s egy kis nyakba akasztható medált kaptak az óvodások, illetve egy élménnyel lepjük meg őket. Május 20-án érkezik az Epreskert úti óvodába a Testünk, a csoda elnevezésű interaktív kiállítás, ami az egész nap folyamán látogatható lesz. A tárlat szorosan kapcsolódik a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, célja a testünk megismertetése a tüdőtől a szíven át a táplálék útjáig. A sporfesztiválon részt vett gyerekek mind látni fogják majd – összegezte Molnár Lászlóné. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában