Labdarúgás

2022.06.03. 11:11

A gyöngyösi gólvágó jóindulatú csipkelődést tartogatott a kupadöntőre

A dr. Vass Géza-kupa döntőjében érdekelt csapatok egy évvel korábban vívták ki maguknak a jogot arra, hogy szerepelhessenek a Magyar Kupa országos tábláján, ám az egymás elleni párharcra csak most kerül sor.

B. Cs.

Ivony Attila a megyei I-ben idén 25 gólt ünnepelhetett

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A dr. Vass Géza-kupa döntője:

Energia SC Gyöngyös–Heréd
Selyp, Lőrinci Sporttelep, szombat, 18.30. V.: Szigetvári Márk (Juhász Á., Kocsis).

A két finalistának egy héttel a 2021/2022-es megyei I. osztályú bajnokság végét követően kell új lendületet venni, hogy elhódítsa a serleget. A dr. Vass Géza-kupa elnyerése mindkét gárda esetében javítana az idény összképén, tekintve, hogy a herédiek a 6., a gyöngyösiek a 9. helyen végeztek. A HLC esetében annyiban más a helyzet, hogy a 2022-es Téli-kupa-diadal után most duplázhat Molnár Zoltán csapata. Az elszántság persze a Tatár Roland irányította Energia SC részéről is megvan.

– Mindig jó nyerni, úgyhogy természetesen szeretnénk elhódítani a kupát – mondta az gyöngyösiek támadója, Ivony Attila. A 37 éves csatár legutóbb hat éve, Detken volt ennyire eredményes, mint a mögöttünk hagyott szezonban, és ősszel úgy fogalmazott lapunknak, mindig arra törekszik, hogy húsznál többször találjon a kapuba. Elégedett az idei 25 találattal? – fordultunk a labdarúgó felé.

– Igen, az vagyok, különösen úgy, hogy télen még az sem volt biztos, hogy tudok játszani a kezdődő porckorongsérv miatt. Hál' Istennek csak minden harmadik meccsen fájt a derekam.

Az Energia SC góljainak (51) majd' a fele Ivony Attila nevéhez fűződik, ami nem kis teljesítmény. A 9. hely azonban a tavalyi ezüstérem már más kategóriát képez.

– Ez a helyezés csalódás számunkra. Sajnos az elején elmentek pontok és év közben is akadtak bakik – magyarázta a futballista, akinek előző csapatát a Heréd LC jelentette. Arra a kérdésre, hogy emiatt munkálkodik-e a szokásostól nagyobb bizonyítási vágy benne, vagy ez már nem téma, így felelt Ivony Attila.

– Plusz bizonyítási vágy nincs bennem. Jó lesz korábbi csapattársaimmal találkozni, még ha vereséget is szenvednek. Igaz, ezt jóindulatú csipkelődésnek szánom...

Amennyiben a mérkőzés a rendes játékidőt követően döntetlennel zárul, hosszabbítás nincs, azonnali büntető rúgásokkal dől el a serleg sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában