Triatlon

2022.06.14. 09:56

A maroknyi egri „sereget” nem győzte dicsérni a szpíker Lengyeltótiban

Két egri klub öt szenior indulóval képviseltette magát Lengyeltótiban, a Balatoni Úszóiskola (BUI) nyolcadik utánpótlás és sprint ranglista-versenyén.

B. Cs.

Katona-Mező Ildikó, Katona Zsolt István és Fodor-Fejes Adrian Adél

Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

A megyeszékhelyi triatlonozók számára az elmúlt hétvége sem telt el verseny és érmes helyezés nélkül. A pontgyűjtés a Fonyódtól délre található Lengyeltótiban folytatódott. A maroknyi egri „sereget” nem győzte dicsérni a szpíker: a mieink öt dobogós helyezésre lehettek büszkék. Három egri hölgy a szenioroknál (40–59 éves) az élmezőnyben végzett.

– A Kék-tó 23 Celsius fokos vizében lebonyolított úszás követően 20 kilométeres, nem túl jó minőségű kerékpárospálya várta a résztvevőket, ez utóbbi állítást több defekt is „igazolta” – számolt be Fodor-Fejes Adrian Adél. – A dimbes-dombos somogyi pályán a legnagyobb ellenfelet a szél jelentette, amely 25–30 kilométeres/órás sebességgel fújt. Az öt kilométeres futást egy kilométeres pályán kellett teljesíteni, amelyet körönként három emelkedő nehezített.

Az egriek közül Katona-Mező Ildikó kerékpáron és futásban a legjobb időt érte el, Garabás Gizella úszásban remekelt, míg Fodor-Fejes Adrian Adélnak a kerékpározás ment a legjobban.

Az egriek eredményei

Nők
Szenior II.: 1. (abszolútban: 1.) Katona-Mező Ildikó (Egri Futó és Triatlon Klub) 1:23:10 óra
Szenior II.: 3. (3.): Garabás Gizella (Egri Városi Úszó Klub és Gyógyúszótanoda) 1:26:59
Szenior IV.: 1. (5.): Fodor-Fejes Adrian Adél (Egri Futó és Triatlon Klub) 1:28:51

Fodor-Fejes Adrian Adél és Garabás Gizella
Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub


Férfiak
Szenior II.: 7. Katona Zsolt István (Egri Futó és Triatlon Klub) 1:19:28
Szenior II.: 11. Ádám László (Egri Városi Úszó Klub Gyógyúszótanoda) 1:24:54

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában