Jégkorong

2022.06.28. 10:21

Orbán Attiláék 352 ifjú jégkorongozó fejlődését segítik

A következő idényben U18-as csapatot is indít a Hatvani Gigászok csapata. A klub szakmai vezetője, egyben edzője Orbán Attila kiemelte: náluk nemcsak jégkorongoznak a fiatalok.

Bódi Csaba

Orbán Attila kollégáival együtt arra törekszik, aki hozzájuk megy az fejlődjön és érezze jól magát

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Hatvani Gigászokban 102, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában 180, míg a Gödöllői Muskétások együttesében 70 fő hódol a jeges sportágnak. A sokszoros válogatott, háromszoros magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa és Szuperkupa-győztes hajdani játékos, Orbán Attila mindhárom egylet munkájában oroszlánrészt vállal Szőke Attilával, Ofella Zoltánnal, Kovács Jánossal és Molnár Mihállyal karöltve.

– A minél jobb jégkorongért dolgozunk Hatvanban, Heves megyében – mondta a heol.hu-nak Orbán Attila. – A több mit 350 gyermek kiválasztása és edzése nem könnyű feladat, de kollégáimmal együtt azon vagyunk, aki hozzánk jön az fejlődjön és érezze jól magát. A hátországot a Szent István Sportiskola jelenti. Az intézmény udvarán lévő szabályos méretű pálya egyedülálló az országban. Az edzések mellett a testnevelés órákon is jégkorongoznak, korcsolyáznak a gyerekek. Létesítmény problémáink nem lesznek, ugyanis Hatvanban folyamatban van a jégcsarnok építése és Gödöllőn is elindult a fedett pálya építésének projektje.

Orbán Attila jelentősnek nevezte, hogy az U25/B-bajnokságban szereplő női csapatuk megvédte tavalyi megszerzett bajnoki címét. Itt szinte csak saját nevelésű hatvani játékosokkal álltak ki, ami párját ritkítja. Ám itt nem állnak meg.

Orbán Attila (fehér ingben) bizakodva tekint a jövőbe
Forrás: Hatvani Gigászok

– A következő szezonban – ugyancsak hatvaniakra épülve – lesz U18-as csapatunk, kiegészülve jászberényi hokisokkal. Ezt is komoly sikernek tartom, mert közben akadnak klubok, ahol évtizedes jégkorong-hagyománnyal rendelkeznek és még így is nehezen vagy egyáltalán nem tudnak az U18-as korosztályban indulni.

A szakember hangsúlyozta: náluk nemcsak jégkorongoznak a fiatalok, hanem minden olyan sportot űznek, amelyek segítenek abban, hogy jobb jégkorongozók legyenek. Az iskola keretein belül úsznak, fociznak is és egyéb sportágakban tevékenykednek, amely a finomhangolást segítik elő a mozgásukban.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában