Díjugratás

2022.07.30. 15:10

A pénteki fő számban is Puck volt a legjobb Szilvásváradon + fotók

A nemzetközi díjugrató versenyen ismét több ország képviselői tudtak győzedelmeskedni.

T. B.

Gertfried Puck és Cseri Dávid (középen), az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Pénteken hét kategóriában folytatódott a Szilvásvárad Masters Nemzetközi Díjugrató verseny. A második versenynapon 176 páros indult el a pályák teljesítésére. A fiatal lovaknak kiírt Scuderia Sonnevend versenyszámban a finn színekben lovagló Kovács Henri győzött Queen of Zucceroval. 

A 125 centiméteres versenyszámban az osztrák Tobias Pfingstl végzett az élen Copacabanával, míg a VIP tour első fordulójában a cseh Lucie Vyskocilova diadalmaskodott Black Jackkel. A póni kategóriában Gubicza Dorottya és Quint van de Groenheuvel volt a legjobb, a gyermekek között Sáli Csenge és Jácint győzött. 

A nap Silver Tour számában 130 centiméteren megszakítás nélküli kétfázisos versenyt rendeztek, amelyen Jayjay nyergében a DVTK-s Szuhai Rodrigo volt a leggyorsabb a hibátlanul teljesítők között. Az U25-ösök között hasonló szabályok szerint a szlovák Michaela Jeskova és Joebon Blue volt a legjobb.

Pénteken este villanyfényes versenyt is rendeztek a szilvásváradi lovasstadionban az Inter Horse Truck díjáért, 150 centiméteres magasságon. Itt, csakúgy, mint csütörtökön, az osztrák Gertfried Puck mindenkit maga mögé utasított Equitron Naxcel V nevű lovával.

A szlovák Michaela Jeskova
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Szombaton nyolc, vasárnap pedig hat versenyszámot rendeznek a festői szépségű környezetben fekvő településen. A hétvége első napján villanyfényes nagydíj lesz, a 140 centiméteres gold touron pedig a legnépesebb, ötven tagú mezőny küzd az elsőségért.

Vasárnap előreláthatólag kilencven startot láthat majd a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában