Fogathajtás

2022.07.20. 08:35

Dani Marcell nyerte a kettes fogatok versenyét Szilvásváradon

Csütörtöktől vasárnapig rendezték a Szilvásvárad Masters Nemzetközi Fogathajtó Versenyt, amely egyúttal az Országos Bajnokság döntője is volt.

T. B.

Látványos verseny volt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A négyesek között díjhajtásban Lázár Zoltán nyert, maratonhajtásban a svájci Jerome Voutaz diadalmaskodott, míg akadályhajtásban ifj. Dobrovitz József volt a legjobb. Összetettben Jerome Voutaz győzött, a magyar bajnok ifj. Dobrovitz lett. A Szilvásváradi LSKE versenyzői közül Váczi István összetett hetedik, OB-ötödik, ifj. Galbács Ferenc a maratonhajtást feladta, így helyezetlenül zárt. 


A kettes fogatok közt az első számot Farkas József, a másodikat a szilvásváradi színekben hajtó Penzer László, a harmadikat Kovács Imre nyerte, az összetett és a magyar bajnoki cím azonban a szintén a szilvásváradi klubban hajtó Dani Marcellé lett, Penzer László bronzérmesként végzett. 

Az egyes fogatoknál osztrák siker született, Martina Reingruber végzett az élen, a magyar bajnokságot Kun Andrea nyerte, ő összetettben az ötödik helyen zárt négy osztrák versenyző mögött. 

A csapatversenyben a négyesek közt Észak-Magyarország negyedik lett (ifj. Galbács, Váczi és Juhász Miklós), a kettesek közt a Szilvásváradi LSKE pedig második (Dani, Panzer, Cseri Dávid összetételben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában