Vízilabda

2022.07.22. 17:32

EVK: új edző a férficsapat élén, vb-ezüstérmes játékosok a nőknél

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott pénteken az Egri Vízilabda Klub (EVK), ahol Szécsi Zoltán elnök közölte a felnőttcsapatokat érintő személyi változásokat. A férfi együttes új edző irányításával készül a 2022/23-as szezonra, míg nőknél válogatott játékosok érkezését jelentették be.

Sike Károly

Szécsi Zoltán (a mikrofonnal) személyi változásokról tett bejelentést

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A női csapat Magyar Kupa-győzelmével olyan kapuk nyíltak meg az egyesület előtt, amelyen magasan jegyzett játékosokat fogadhattunk – kezdte a Bitskey Aladár Uszodában tartott sajtótájékoztatón Szécsi Zoltán. – Örömmel jelenthetem, hogy sikerült ismét Egerbe csábítani Dunaújvárosból a friss világbajnoki-ezüstérmes Szilágyi Dorottyát, valamit az új-zélandi születésű, de szintén magyar válogatott Rebecca Parkest, aki idén a görög Ethnikosz Pireusszal elhódította a női LEN-kupát. Rajtuk kívül nálunk folytatja pályafutását az egyetemi tanulmányai befejeztével az Egyesült Államokból hazatérő Kékesi Borbála, a III. kerülettől érkező szerb válogatott Dulic Maja Lizy és a volt dunaújvárosi Szellák Csenge.
A női OB I. 2021/22-es szezonjában ötödik helyen végző együttestől a nyáron két játékos távozott: Gálicz Zsófia a Győr, Dobi Dorina a Dunaújváros ajánlatára bólintott.
– A decemberi Magyar Kupa-győzelemmel jogot szereztünk a nemzetközi kupaszereplésre, amivel szeretnénk is élni és minél tovább jutni – jelenette ki a vezetőedző, dr. Sike József. – Igyekszünk újra a legjobbak közé emelni az egri vízilabdát, s hazai és nemzetközi szinten is meghatározó csapatot építeni. A vezetőség minden feltételt biztosított ahhoz, hogy merjünk nagyot álmodni, az új igazolásaink pedig sokat segíthetnek a céljaink elérésében. Nagyon sok lehetőség van ebben a csapatban.  Az OB I-ben minimális elvárás a legjobb négy közé kerülés, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek merészebb álmaink.
A Tigra-ZF-Eger OB I-es férficsapata vezetőedzőként Tóth Kálmán irányításával kezdte meg a felkészülést az új idényre. Az egri szakember az elmúlt években a klub ifjúsági és serdülő együttesét gardírozta, a felnőtt csapatnál legutóbb Gerendás György segítőjeként vállalt szerepet 2003 és 2013 között.
– Az első visszajezések alapján Tóth Kálmán hamar megtalálta a közös hangot a csapattal, hosszú és kemény felkészülési időszak vette kezdetét – jelentette ki a szakmai igazgató, Biros Péter, aki az elmúlt fél évben vezetőedzőként is dolgozott Lőrincz Bálintékkal. – A játákoskeretben jelentős változás nem történt a nyáron. Új játékosként a center Klár Gergelyt és a szélső Spitz Márkot köszönthettük, ők mindketten az FTC-ből érkeztek, ugyanakkor a saját nevelésű Lőrincz Ákos és Hajdu Botond már nem tagja a jövő évi keretnek. Bízom benne, hogy az új szakmai vezetővel sikerül előre lépni, és motiváltabb, sikeréhesebb csapatot láthat majd a közönség. A tavalyi 10. hely után a minimális elvárás a nyolc közé jutás, de ismerve a srácok kvalitásait akár előrébb is végezhetünk.
A bajnoki küzdelmek várhatóan októberben kezdődnek.

A női csapat 2022/23-as kerete

Kapusok: Kiss Alexandra, Dulic Maja Lizy

Mezőnyjátékosok: Bódi Fruzsina, Borsi Ilona, Czigány Dóra, Evie Weston, Jancsó Patrícia, Katona Zsófia, Kékesi Borbála, Molnár Daniella, Párkányi Réka, Rebecca Parkes, Szellák Csenge, Szilágyi Dorottya, Szilágyi Szabina.

A férfi csapat 2022/23-as kerete

Kapusok: Krémer Balázs, Grieszbacher Márk, Bögös Zsombor

Mezőnyjátékosok: Baksa Benedek, Biros Samu, Dóczi Márton, Gólya Noel, Klár Gergely, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Magyar Márton, Nikola Murisics, Rádli Rajmund, Sári András, Spitz Márk, Szalai Gábor, Tymcyna Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában