Díjugratás

2022.07.31. 21:33

Kilenc sorozatban hirdettek győzteseket Szilvásváradon + fotók

Csütörtöktől vasárnapig rendezték a lovas stadionban a Szilvásvárad Masters Díjugrató Versenyt.

T. B.

A győztes Szuhai Rodrigo a Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Gyermek Nagydíján a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban

Forrás: Komka Péter/MTI

A négynapos eseményen húsz nemzet lovasai vettek részt főként a közép-európai térségből, de a Baltikumból, Üzbegisztánból és arab országokból, így Szaúd-Arábiából és Egyiptomból is. A lovasok háromszáz lovat hoztak el a nemzetközi versenyre. Összesen huszonhét versenyszámot rendeztek 120-tól 150 centiméteres magasságokig, különböző versenyrendszerekben így volt joker futam, kétfázisos versenyszám, volt, amikor csak az időt nézték, de olyan is, amikor a hibátlan pályát teljesítők között összevetéssel döntötték el a helyezések sorsát.

A fiatal lovak sorozatának első két állomását Angelos Toupoulis és Kovács Henri nyerte, a döntőt pedig Burucs Barna. A juniorok között Tobias Pfingstl duplázása után a grand prix-t Katarina Packova nyerte meg. Az U25-ösök versenyszámában ifj. Szuhai Gyula után a következő két futamban Michaela Jeskova volt a legjobb.

A pónik versenyében Gubicza Dorottya két sikere után a döntőt Csizmadia Csenge nyerte meg, míg a VIP Tour állomásain Lucil Vystkocilova, Fehér Vanessza Zoé, majd Gyirkis Emma Laura végzett az élen. A gyerekek versenysorozatában Sáli Csenge és Hermann Zsófia után Szuhai Rodrigo utasította maga mögé a mezőnyt.

A Silver Tour első két állomásán Szuhai Rodrigo, illetve Angelos Touloupis bizonyultak a legjobbnak. A Gold Tour első állomását Krucsó Szabolcs, a másodikat Kovács Henri, a döntőjét pedig Dömse Tamás nyerte meg. A legrangosabb, Diamond Tour 145 és 150 centiméteres akadályain az osztrák Gerfried Puck két lovával is a legjobb volt az első két napon.

Szombaton este showműsort is rendeztek, a ride+drive bemutatón díjugrató és fogathajtó párosok versenyeztek. Előbb a díjugató pályát kellett teljesíteni, majd a lovas a fogatra is fölpattant hátulra, így teljesítették közösen a kettesek számára kijelölt akadálypályát. Itt a szilvásváradi színeket képviselő kettesfogathajtó magyar bajnok, Dani Marcell és az Európa-bajnoki negyedik, DVTK-s Szuhai Rodrigo győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában