Kézilabda

2022.08.19. 21:15

Egy sima egy fordított a gyöngyösiektől a Budakalásszal szemben

A szerdai kétgólos hazai győzelmet követően (26–24) pénteken vendégként egy találattal alulmaradt (23–24) a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi csapata a CYEB-Budakalásszal szemben a nyári felkészülés ötödik hetében.

S. K.

Bíró Balázs utat mutat a gyöngyösieknek

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyös hatodik, a Budakalász ötödik nyári felkészülési mérkőzését játszotta. A két élvonalbeli csapat 48 óra elteltével másodszor nézett egymással farkasszemet, s a szerdaihoz hasonlóan ez a találkozó is kiélezett küzdelmet hozott. A hajrában 20–18-ra még a mátraaljaiak vezettek, az utolsó másodpercekben azonban a hazaiak a maguk javára fordították az eredményt. 

A vendégeknél sérülés miatt Gábori Máté és Varsandán Milán nem lépett pályára. Utóbbi várhatóan hétfőn már újra edzésbe állhat.

– A felkészülési időszak zenitjéhez érkeztünk, kilenc nap alatt négy mérkőzést játszottunk – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs. – Érezhető egyfajta mentális fáradtság a kézilabdázókón, de ez ilyenkor nem meglepő. Az már látszik, hogy a stabil védekezés és a jó kapusteljesítmény lesz a mi utunk, mondom ezt annak ellenére, hogy a szerdai mérkőzés első felében, ezzel azért akadtak gondok. Az elkövetkezendő két hétben a támadójáték finomítására helyezzük a nagyobb hangsúlyt, miközben már az első bajnoki ellenfél, a Cegléd is célkeresztbe kerül.

A gyöngyösiek a szeptember 3-án esedékes bajnoki nyitány előtt, augusztus 26-án a szlovák első osztályban szereplő MHC Start Nové Zámky együttesével is megmérkőznek, az a találkozó jelentheti a főpróbát az első NB I-es találkozó előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában