Labdarúgás

2022.09.22. 18:32

A közüzemi-díj-emelkedés módosításra adhat okot a megyei futballban is

A halasztásra vonatkozó kérelmet a mérkőzés előtt legalább nyolc nappal köteles benyújtani a házigazda sportszervezet.

B. Cs.

A klubvezetőknek minden számra fokozattan kell figyelni

Forrás: Forrás: Karnok Csaba/Délmagyarország

A megyei igazgatóságok versenybizottságai (vb) a versenyszabályzat idevonatkozó paragrafusa szerinti rendkívül indokolt esetnek tekinthetik a közüzemi díjak jelentős mértékű megemelkedésének indokával beadott mérkőzés módosítási kérelmeket, továbbá ugyanezen ürügy alapján a fordulók sorsolt időpontjának megváltoztatására is lehetőség van.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége elfogadta, hogy a sportszervezet a halasztásra vonatkozó kérelmét a mérkőzés előtt legalább nyolc nappal köteles benyújtani.

Ebben köteles javaslatot tenni az elhalasztott mérkőzés lejátszásának időpontjára és a hazai sportszervezet csak abban az esetben adhatja be kérelmét, ha ahhoz ellenfele előzetesen hozzájárult. Azt is elfogadták, hogy a 2022/23. évad őszi idényének bajnoki mérkőzéseire vonatkozóan a versenybizottságok ne alkalmazzák azt, hogy „Őszi idényre kiírt mérkőzéseket az őszi idény során legkésőbb az őszi utolsó fordulót követően le kell játszani…”

Az elmaradt, lemondott bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatosan meghatározott szankciókat 2023. április 1-ig nem alkalmazzák, ha a lemondást a hazai sportszervezet a mérkőzés előtt legalább nyolc nappal benyújtotta. Ugyanez érvényes akkor is, ha a meghatározott hitelesítési osztálynál alacsonyabb besorolású pályán rendez mérkőzést a sportszervezet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában