Utánpótlás

2022.09.30. 15:48

Európai Diáksport Napja: a fókusztémát a zöld környezetünk védelme jelentette

Az időjárás alaposan megritkította az Európai Diáksport Napja alkalmából péntekre tervezett szabadtéri programokat. Szerencsére azonban a csarnokokban, termekben lehetett mozogni, ahogy az esőmentes órákat is ki lehetett használni.

B. Cs.

Ügyességi verseny zajlott a Hadnagy úti csarnokban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egerben, a Hadnagy úti létesítményben találtak megoldást a Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola testnevelői és tanulói arra, miként lehet az égiek ellenében cselekedni, ahogy például a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban sem maradt el a kilátásába helyezett focitorna és a zumba. 

Megyeszerte aki csak tehette, teljesítette az egyetlen ajánlott programelemet, vagyis a mindig az adott évnek megfelelő távolság, azaz idén 2022 méter lefutását. 

A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksportnapon ismét megmozdultak a kontinens iskolái. Hazánkban mintegy 1400, Európa-szerte pedig hozzávetőleg 10 ezer intézményben szerveztek élménysportprogramokat a gyerekeknek. Az idei fókusztémát a zöld környezetünk védelme jelentette, ennek mentén pedig számos, környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehettek a fiatalok.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 17 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár hét éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) elnevezéssel.

A kontinens határain is túlnyúló esemény nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, ugyanis minden iskola a saját lehetőségeihez igazodva szervezheti meg a rendezvényeket, kötöttségek nélkül. Az idei ESSD-re Magyarországon közel 1400 intézmény regisztrált 300 ezer tanulóval.

Az európai visszajelzések szerint pedig 38 országban kétmillió iskolás részvételével zajlottak sportprogramok a jeles napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában