Lovassport

2022.09.12. 14:00

Vámosgyörk is megjelent Heves megye lovassportjának térképén

Negyedszer rendeztek a közelmúltban a községben fogathajtó versenyt, amely egyben a megyei bajnokság pontszerző fordulója is volt.

Sz. Sz. I.

Szemet gyönyörködtetőek voltak a fogatok

Nevezni lehetett egyes- és kettesfogat-hajtóknak, de a pónik kettes fogatai is rajthoz állhattak. Az immár hagyományossá váló eseménnyel Vámosgyörk is megjelent megyénk lósportjának térképén. 

Gedei Zoltán polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzatnak nincs olyan területe, amely alkalmas lenne egy ilyen verseny megtartására, de a megméretésre szolgáló birtok tulajdonosa, Molnár Károly szívesen ad helyet a rendezvénynek. 

– Köszönet jár Révai Jenőnek, a Vámosgyörki SE lovasszakosztálya vezetőjének, hogy szervezi a fogathajtást. Köszönet jár a Hexum Tartálypark Zrt.-nek is, amely immár főszponzora az eseménynek – fogalmazott Gedei Zoltán. 

A versenyen nem volt hiány illusztris vendégekben. Megjelent Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Heves megyei elnöke, dr. Tanárki-Fülöp István, a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője, Kis Róbertné dr. Kiss Rita osztályvezető, a Heves Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály osztályvezetője, Fülöp Sándor fogathajtó-világbajnok, Endrész György, Vámosgyörk díszpolgára és Hám László alpolgármester. 

Jakab István köszöntőjében arról beszélt, a helység büszke lehet arra, hogy ilyen kiváló sportegyesülete van, s vezetői, polgárai segítik e sportot. 

– Nagy öröm, hogy a magyar Himnuszt ezen a gyönyörű tájon és fogatok körében olyan kiváló emberekkel együtt énekelhettem, akiknek az életük része a lósport támogatása. Emellett tudják azt is, hogyan lehet a magyar hagyományokat életben tartani, hogyan lehet a mából a jövőnek üzenni – mondta Jakab István. 
Szabó Zsolt szerint egy hétköznapi ember nem is gondolná, hogy egy lóval való törődés mennyi munkával jár. – Annak, hogy az ember gyakran éjszaka felkel és utánanéz a lovainak, az eredménye az, hogy ma a versenyzők itt vannak – emelte ki Szabó Zsolt. 

Szendrei László arról szólt, a NAK olyan szintre igyekszik emelni a vámosgyörki versenyt, hogy országosan is híre legyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában