Fekvenyomás

2022.10.28. 13:59

A sportág aldebrői üstököse világbajnoki címmel koronázta meg az évet

Idén üstökösként robbant be a sportágba Vörös Balázs. A 16 éves aldebrői fiatal világ-, és Európa-bajnokként, Ligakupa-győzelemmel és világrekorddal zárta első versenyidényét. Legutóbbi diadalát a Global Powerlifting Committee (GPC) világbajnokságán aratta. A versenyző öröme lehetne teljes, ám maradt benne némi hiányérzet.

B. Cs.

Vörös Balázs és Kristóf Sándor. Nagy szombat volt Trnavában!

Forrás: Beküldött fotó

– Nem hagy nyugodni a 210 kilóban végrehajtott két érvénytelen nyomás, de persze nagyon örülök a világbajnoki címnek – mondta Vörös Balázs a Nagyszombatban (Trnava) rendezett vb-ről, ahol a RAW fekvenyomás ifjúsági –125 kilós súlycsoportjában, 205 kilogrammos teljesítménnyel kategória-elsőség mellett abszolútban is aranyérmet szerzett.

A siker jelentős mértékben megváltoztatta az egri S-Power Gym edzőteremben készülő és a Wigner Jenő szakképző iskolában tanuló fiatal életét, mert teljesen más szemszögből tekint a sportra, ami szerves részét képezi a mindennapjainak. 

Arra a kérdésre, hogy utólag tenne-e mást akár a felkészülésben, akár a versenyeken, mint amin keresztül ment az elmúlt hónapokban, így felelt a Kristóf Sándor, Suszter Dániel és Rozsnoki Attila által pallérozott fekvenyomó. 

– Valószínűleg nem változtatnék, mert jól sikerült a felkészülés és a versenyekkel sem akadt gond, mint arra bizonyítékként szolgálnak az elért eredmények. Nyilván kisebb apróságok akadtak, de ezeknek nem adok nagy hangsúlyt – fogalmazott Vörös Balázs, majd kitért a folytatásra is.

Az dobogó legfelső fokához gyorsan hozzászokott Vörös Balázs
Forrás: Beküldött fotó

–  Egy kis pihenés nyilvánvalóan vár rám, de teljes leállás nem lesz, ugyanis a jövő évi versenyszezonra el kell majd kezdeni az alapozást. Ilyenkor kapnak nagyobb hangsúlyt a kiegészítő gyakorlatok. A jövő évben szeretnék minél magasabb színvonalú versenyeken részt venni, viszont ez nagyban függ a helytől és az időtől. Konkrét céljaim is vannak, amelyek később lesznek aktuálisak. Noha az eredmények jöttek, ezek egyelőre nem bizonyultak elegendőnek ahhoz, hogy támogatói szinten változás következzen be. Aki idén valamilyen formában hozzájárult a versenyzésemhez, annak köszönöm a segítséget.

Címkék#vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában