Ökölvívás

2022.12.25. 08:29

Nem egymás elverése jelentette az egri ökölvívók célját

Száz menettel búcsúztatták az évet a Hadnagy úti csarnokban.

T. B.

Dorkó Pétertől (szemben) ezúttal is lehetett tanulni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya száz menetes küzdelemmel zárta az esztendőt. A Hadnagy úti csarnokban a közelmúltban elromlott a fűtés, így szükség is volt az intenzív mozgásra, de a sportolók természetesen jól fel is öltöztek a rendhagyó évzáróra. A közös és alapos bemelegítést követően párba álltak a megjelentek. 

Mintegy félszázan gyűltek össze az évbúcsúztatóra, nem csupán egri bokszolók, hanem más küzdősportokat űzők, így karatékák és a kick-box hívei is, de ők is az ökölvívás szabályai szerint bunyóztak.

– Az esemény célját nem az jelentette, hogy alaposan elverjük egymást, hanem, hogy vidáman zárjuk az évet, s ki-ki felmérhesse, hol tart tudásban és kitartásban. Aki kifáradt, pihenhetett és választhatott magának másik ellenfelet, eközben ihatott forró teát, vagy éppen forralt bort. Ezen kívül csak egy szabály létezett, mégpedig az, hogy jól érezzék magukat a résztvevők, akik azt be is tartották – mondta az Egri VSI szakosztályvezetője, Dorkó Péter.

 

Címkék#boksz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában