Kézilabda

2023.02.02. 12:02

Magyar Kupa: Füreden meglepetésre készül a Gyöngyös

A legjobb nyolc közé jutás a tét a férfi Magyar Kupa 4. fordulójában.

S. K.

A gyöngyösiek pénteken lépnek pályára

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi Magyar Kupa 4. fordulójának mérkőzése:

BALATONFÜREDI KSE–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS
Balatonfüred, Balaton Szabadidőközpont, péntek, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.
Az Európa Ligában is érdekelt balatonfürediek a negyedik fordulóban csatlakoznak a Magyar Kupa küzdelmeihez, míg a mátraaljai gárda az NB I/B-s DEAC legyőzésével biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

– A sors nem volt túl kegyes hozzánk, hiszen nagyon erős csapatot sodort az utunkba, ráadásul idegenben kell pályára lépni – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – A két csapat szeptemberi bajnoki mérkőzésén sikerült meglepetést okozni, az újabb döntetlen ezúttal a továbbjutásunkat jelentené. Csak abból a mérkőzésből azonban nem indulhatunk ki, de mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a legjobb nyolc közé jutást.

A gyöngyösiek a február 10-én esedékes NB I.-es nyitány főpróbájának is tekintik a Magyar Kupa találkozót. A fürediekkel legutóbb 2022. szeptemberében találkoztak a mátraaljaiak: az NB I. 2. fordulójában vendégként játszott döntetlent a Gyöngyös (24–24), ráadásul a végjátékban a győzelemért is támadhattak Varsandán Milánék. A HE-DO B. Braun Gyöngyös kilenc év után szerzett újra pontot Balatonfüreden.
A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutás egy mérkőzésen dől el. A döntetlen azonos osztályú együttesek esetében a vendégcsapatnak kedvez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában